Hur ansluta HDMI-kabel till LG HDTV

May 20

HDMI (High Definition Multimedia Interface) ger för närvarande högsta kvalitet HD-video och digitalt ljud från en kabel eller satellitmottagare eller en Blu-ray / DVD-spelaren till LG High Definition Television. Anslutning av HDMI-kabeln är en enkel process när du har kablar och utrustning inrättas.

Instruktioner

Ansluta HDMI

1 Hur ansluta HDMI-kabel till LG HDTV

Om en HDMI-kabel inte medföljde TV: n eller videokomponenten, måste du köpa en. De kan hittas i de flesta stora elektronik återförsäljare som Best Buy, Wal-Mart eller Target, men priserna kan vara lite högt. Det finns många butiker för att köpa kablarna på nätet; kolla där för ett billigare alternativ som kommer att fungera lika bra.

2 De flesta kabel / satellitmottagare med HD-kapacitet kommer att ha en HDMI-utgång, vilket tydligt bör märkas "HDMI". Ändarna av HDMI-kablar är tunna och rektangulära, med ena änden är mindre än den andra, så det finns bara ett sätt att sätta det.

3 plug försiktigt HDMI-kabel till mottagarens utgång tills det är säkert.

4 Anslut den andra änden av kabeln till HDMI-ingången på din LG TV, som ligger på baksidan av panelen med andra ljud- / videoingångar. De flesta nyare HDTV kommer att ha mer än en HDMI-ingång; Välj en och komma ihåg vilken du använder när det är dags att välja ingångs att visa.

5 Om din TV har mer än en HDMI-ingång, kan du även ansluta en DVD / Blu-Ray-spelare till TV: n via HDMI. Upprepa samma steg; anslut ena änden av kabeln till utgången på DVD-spelaren, och den andra till en annan ingång på TV: n.

6 Slå på TV: n och använda "Input" knappen på fjärrkontrollen för att välja vilken ingång (HDMI1, HDMI2, etc.) som du vill visa, baserat på vilken du ansluten som komponent till.

Tips

  • Kontrollera att HDMI-kabeln du köper är tillräckligt lång för att nå från videokomponenten (s) till din TV.Consult bruksanvisningen för mer information om hur du ansluter till och använda din TV.