Hur man byter en 1998 Toyota Corolla Serpentine Belt

October 8

Hur man byter en 1998 Toyota Corolla Serpentine Belt


Ormliknande bältet på Toyota Corolla ligger på passagerarsidan av motorn; den kontrollerar motorkomponenter såsom generatorn och servopumpen. Ersätter ormliknande bältet ser till att motorn stannar i väl fungerande skick, särskilt om bältet är skadad eller sliten. På plastkåpan på toppen av radiatorn är ett diagram som visar hur för att vägleda den nya remmen runt remskivorna. Ägna stor uppmärksamhet åt diagrammet, eftersom du inte kommer att kunna se alla remskivor.

Instruktioner

1 Öppna motor och låsa tången på den lilla, metall arm ovanpå spännrullen. Lokalisering av spännrullen är relativt lätt eftersom det är rund i formen, metallfärgad och bakom generatorn.

2 Dra tången mot kylaren för att släppa spänningen på ormliknande bältet. Dra ormliknande bältet bort av rullen på spännrullen. Släpp långsamt spännrullen till sitt ursprungliga läge. Dra ormliknande bältet bort av resten av remskivorna motorn och ställa bandet åt sidan.

3 Placera insidan av nya serpentine belt på den stora remskivan på botten av motorn så att åsarna på bandet ansluter till åsarna på remskivan. Följ diagrammet på kylarens lock för att styra remmen runt resten av skivorna motor.

4 Guide ormliknande bältet från lägsta remskivan till toppen remskiva. Dra spännrullen mot kylaren och placera remmen på valsen på spännrullen. Långsamt släpper spännrullen och ta bort tången.