Hur man tar bort en '67 Camaro Front Clip

March 12

Hur man tar bort en '67 Camaro Front Clip


För att ta bort den främre klippet från en 1967 Camaro, är det bra att först förstå vad som utgör de delar som utgör den främre klippet. Huven, främre stötfångare, core stöd och de inre och yttre fendrar på både förar- och passagerarsidan av bilen utgör denna komponent. Oavsett reparera skador olycka eller återställa bilen, är det ofta till hjälp för att ta bort den främre klämman, särskilt vid reparation eller rengöring svåråtkomliga ställen på motorn.

Instruktioner

1 Leta upp och ta bort skruvarna som håller fast strålkastarna på 1967 Camaro till gallret. Koppla ur sina anslutningstrådar. På grillen, infällda cirka 1/4 tum, kommer du att hitta skruvarna som montera gallret till näsan av bilen. Ta bort dessa skruvar, dra sedan gallret ur grillen locket på fordonet. Unbolt bilens dimljus genom att ta bort beslagen som håller fast dem underifrån stötfångaren, sedan skruva isär stötfångaren sig genom unbolting stötfångarfästena placerade på ramen och tillgängliga från under Camaro.

2 Använd 1/2-tums enhet socket inställd på att ta bort den nedre luft dammen. Genom att titta under bilen, kommer du att se fyra bultar som fäster spoilern till kärnan stöd i centrum och spoilern till fendrar på vardera sidan.

3 Unbolt huven på Camaro med hjälp av hylsnyckel för att avlägsna bultarna som fäster baksidan av huven till huven gångjärn. Låt en medhjälpare hålla huven medan du skruva isär den, ta bort huven. Koppla och skruva isär brickan flaska, batterilådan och kylvätska reservoar från insidan av motorutrymmet. Dessa delar är fastskruvade innerskärmarna och måste tas bort för att få tillgång till och ta bort fendrar.

4 Unbolt innerskärmarna från utanför bilen genom att nå in i hjulhuset med hylsnyckeln och unbolting fästena som håller fast inner fender till den yttre fender och bilens ram. Dra den inre fender ut genom hjulhuset när bultarna har avlägsnats. Använd samma procedur för att ta bort den motsatta innerskärmen.

5 Öppna sidodörrarna av bilen förarens och passagerarens. Titta förbi gångjärnen i dörren och du kommer att se de bultar som monterar de yttre fendrar till kroppen av fordonet. Ta bort dessa bultar på båda sidor av bilen. För att avlägsna bultarna som monterar fender till näsan bit av Camaro, nå in till hjulhuset mot framsidan av bilen där den främre delen av stänkskärmen och näsdelen av bilen möts. Det finns tre bultar här som skall avlägsnas på vardera sidan av bilen. Slutligen, ta bort bultarna som du hittar på den inre läppen av fendern. Dessa säkra fender till fender stöd för ramen.

6 Dra lossade fendrar av Camaro, sedan skruva isär munstycket från kärn stöd genom att ta bort bultarna som ligger till vänster och höger om huven spärren. Ta bort bultarna från bilens undersida som säkrar den undre delen av nosstycket till kärnan stöd och sedan lyfta nosstycket upp och bort från kärnstöd.

7 Tappa ur motorkylvätskan genom att koppla den nedre kylarslangen. När kylmediet har slutat flöda, ta bort den övre kylarslangen från mellan motorn och radiatorn genom att skruva av kompressionsbandet med en skruvmejsel. Det finns två bultar som fäster kärnan stöd och kylare till den främre ramen horn bilen, åtkomliga från undersidan av bilen. Ta bort dessa bultar med hylsnyckeln, då har en assistent hjälpa till att lyfta kärnstöd bort av rambalkar.

8 Unbolt fender stödskenor från kroppen i bilen. De fender stödskenor är belägna på förarens och passagerarsidan av bilens brandvägg på baksidan av motorrummet. Huven gångjärn är monterade bredvid dessa stödskenor. Ta bort stödskenorna för att fullborda avlägsnandet av den främre klämman av bilen.

Tips

  • Använda plast baggies märkta med läget för beslagen du har tagit bort. Detta för att säkert lagra och dela bultar och muttrar för att göra monteringen enklare senare.