Hur Returnera kabel-TV- för FiOS Tillbaka till Verizon

August 28

Hur Returnera kabel-TV- för FiOS Tillbaka till Verizon


FiOS är ett medienät förvaltas av Verizon där användare kan få tillgång till HD-TV, Internet och telefon. Vissa användare, dock finna de inte längre behöver set-top-boxar som styr TV-tjänst och vill lämna tillbaka den. I vissa fall blir den set-top box skadad och måste bytas ut. Verizon har utformat ett system som hjälper dig att återlämna utrustningen utan att det kostar dig ett öre.

Instruktioner

1 Kontakta Verizon stöd på 800-837-4966. Förklara vilka delar av utrustning som du vill återvända. Verizon kommer att få tillgång till ett konto och skickar förpackningsmaterialet. Packa utrustningen enligt anvisningarna och skicka iväg det utan fraktkostnader.

2 Skicka kabelbox tillbaka genom en fraktuttaget om förpackning och transport av kabelbox själv är inte en optimal lösning. Verizon kan hänvisa dig till en transport utlopp såsom Mail Boxes Etc. eller UPS Store. Bringar utrustningen till utloppet unboxed. Butikspersonal kommer att packa upp utrustningen och skicka den till Verizon gratis.

3 Ta utrustningen till en särskild Verizon butik i några av de större städerna i USA Utrustningen behöver inte förpackas. Verizon, kräver dock människor skiljande sin tjänst först ringa Verizon att kontrollera vilka delar måste returneras. Det kostar inget att släppa ut utrustningen. Verizon kan ge information om vilka städer har dessa butiker.

4 Ring Verizon på 800-837-4966 om din kabelbox är trasig. Verizon kommer att skicka en fri ersättning till ditt hem. Paketera defekta enheten med mottagningsbevis och skicka tillbaka den till Verizon utan extra kostnad.

Tips

  • Inte alla Verizon platser kan hjälpa dig att byta kabelboxar. Innan du försöker att ersätta kabelbox kontakta Verizon på 1-800-837-4966.