Hur man byter Front bromsar på en 2004 Toyota Tacoma

January 11

2004 Toyota Tacoma pickup är utrustad med trumstil bakbromsarna och skiv typ främre bromsarna. Skivbromsar fungerar när en kolv pressar två kuddar mot den roterande rotorn. Detta orsakar friktion, vilket i sin tur orsakar att lastbilen att sluta. Som kuddar slitage, kommer du att börja höra en hög pitch gnisslande ljud när du bromsar. Detta innebär att du måste byta ut dynorna. Tillvägagångssättet för att byta ut dynorna på 2WD och 4WD Tacoma skiljer sig något.

Instruktioner

2WD modeller

1 Öppna huven och leta reda på huvudbromscylindern. Det är en klar, plastbehållare med ett runt lock, placerad på förarsidan. Öppna behållaren och använda en spruta för att ta bort ungefär hälften av bromsvätskan inuti. Om du inte gör detta, reservoaren kommer sannolikt spill när du trycker bromsoken.

2 Lossa muttrarna på båda framhjulen. Höja den främre änden av fordonet och stödja båda sidor med jack ställning. Ta bort muttrarna och hjul.

3 Rengör bromsaggregaten genom att spraya dem med rikligt med bromsrengöringsmedel. Detta kommer att eliminera skadliga bromsdamm som bildas under normal drift.

4 Placera en stor C-klämma över bromsoket och dra åt för att pressa cylindern helt i hålet. Detta kommer att ge spelrum som krävs för att ta bort bromsok från rotorn.

5 Ta bort bromsok lägre monteringsbult. Bulthuvudet är belägen på den inre sidan av bromsoket. Rotera den moturs med en skiftnyckel eller uttag för att ta bort den.

6 Rotera bromsok monteringen av rotorn, och stödja den med en bit ståltråd eller snöre.

7 Ta bort de yttre och inre bromsbelägg från bromsoket. De hålls på plats av två metallklämmor.

8 Applicera anti-skrika förening på baksidan av varje ny bromskloss. Detta ingår i de nya kuddar. Applicera anti-tjaller shims, om de ingår, på baksidan av dynorna och tillämpa en annan vapen anti-skrika förening. Klippa pad slitagevarnare på kudden. Dessa är helt enkelt små bitar av metall som orsakar ett gnisslande ljud när dynan blir alltför slitna.

9 Sätt i de nya kuddar i bromsok, se till att de är ordentligt under klämmorna. Applicera ett tunt lager av fett hög temperatur till bromsoket monteringsbult.

10 Vrid bromsok tillbaka på plats och ersätta monteringsbulten. Dra det till 65 foot-pounds av vridmoment.

11 Byt ut hjul och muttrarna. Upprepa proceduren för den motsatta sidan. Sänk fordonet och dra åt muttrarna. Byt ut vätska du dräneras från huvudcylindern med ny vätska.

12 Kör fordonet ett par fötter i varje riktning, ofta bromsa. Detta tillåter dynorna att anpassa sig till den korrekta avståndet från rotorn.

4WD modeller

13 Lossa muttrarna på båda framhjulen. Höja den främre änden av fordonet och stödja båda sidor med jack ställning. Ta bort muttrarna och hjul.

14 Rengör bromsaggregaten genom att spraya dem med rikligt med bromsrengöringsmedel. Detta kommer att eliminera skadliga bromsdamm som bildas under normal drift.

15 Lossa stiftfästklämman på bromsoket. Detta är helt enkelt en bit av tråd som kör upp och ner längs innerkanten av bromsok, som håller de kvarhållande stift på plats. Sätt på den av änden av den nedre dynan låstapp.

16 Dra ut den nedre dynan låstappen framifrån. Avlägsna slammerförhindrande fjädern. Detta är ett plant stycke av fjäderstål hålls på plats av den undre fästtappen.

17 Ta bort den övre fäststiftet. Dra den yttre bromsklossen ur bromsoket.

18 Använd ett par skruvmejslar eller liknande föremål för att trycka tillbaka kolven i hålet så att du kan sätta in ny platta. Applicera anti squeal förening till utsidan av det nya bromsbelägget, och installera anti squeal shim. Applicera ett andra skikt av anti-skrika förening. Sätt den nya yttre pad. Upprepa denna procedur för den inre dynan.

19 Ersätta den slammerförhindrande fjäder, övre stödtappen, lägre kvarhållningstappen och kvarhållningsfjädern. Byt ut hjul och muttrarna. Upprepa proceduren på motsatt sida.

20 Sänk fordonet och dra åt muttrarna. Kör fordonet ett par fötter, ofta bromsa. upprepa detta i backväxeln. Detta gör det möjligt för kuddar att själv justera.

Tips

  • Arbeta på en sida i taget. På så sätt kommer du att ha ett exempel att gå genom bör du glömmer hur man ihop bromsoket.