Olika typer av mobiltelefon Applications

April 11

Olika typer av mobiltelefon Applications


Smartphones inkluderar en handfull användbara verktyg ur lådan, såsom en webbläsare och e-postklient, men en av de bästa delarna om att äga en smartphone är att ladda ner och installera nya program i oavsett områden intresserar dig. Vissa appar fungerar bra tillsammans med datorprogram, medan andra utföra uppgifter endast möjlig med portabilitet och inbyggda hårdvaran i en mobiltelefon. Spel utgör en stor del av den mobila applikationen marknaden: Under 2012, 70 procent av Top Grossing iPhone apps var spel, enligt en rapport om Business Insider webbplats.

dator Companions

Vissa mobila applikationer dela sina namn och grundläggande funktioner med befintliga datorprogram. I denna kategori ingår produktivitetsprogram såsom Microsoft Word, mediaspelare som VLC, och mest populära webbläsare, inklusive Safari, Firefox, Chrome och Opera. Dessa program fungerar bra i takt med deras skrivbord motsvarigheter, men de har färre funktioner. Ord för iPad, till exempel, kan öppna skrivbords Word-dokument, men kan inte köra en grammatikkontroll eller visa flera fönster sida vid sida. Krom, en webbläsare känd på datorn för att stödja användar gjort tillägg, stöder inte tillägg på Android eller iOS, men de mobila versionerna kan dela bokmärken med datorversionen.

Telefoner som Multi

Tack vare urval av hårdvara integreras i de flesta smartphones - kamera, kompass, mikrofon och accelerometer - mobilappar kan ersätta många enda syftet gadgets och verktyg. Genom att använda accelerometer, till exempel, kan ett program ta över platsen för ett vattenpass när du hänga en bild. Fotografering apps inte bara ta bilder utan också tillämpa korrigeringar och filter utan att involvera en dator. För musiker, kan en app lyssna till ett instrument som spelas upp via mikrofonen och hjälpa till med trimning.

Ut ur huset

Appar konstruerade för kartläggning resor och passar mobiltelefoner särskilt väl, på grund av att överföra smartphones och deras integrerade Global Positioning System-mottagare. Väg navigering apps, inklusive Apple Maps och Google Maps ger turn-by-turn anvisningar med hjälp av GPS för att lokalisera telefonens position. Reseguide apps är praktiskt när du boka biljetter eller leta efter semester fläckar, hotell och restauranger. Dessa program ersätter skrymmande tour böcker och hålla dig uppdaterad bättre än tryckt material. Även GPS själv kan tjäna som underhållning genom geocaching, en global skattjakt och natur prospektering spel. Deltagande brukade kräva en dyr handhållen GPS-mottagare, men mottagaren i en smartphone kan ta dess plats, sänka kostnaderna för inträde.

Spel på språng

Även handhållna spelplattformar såsom Game Boy har funnits i decennier, smartphones förs mobila spel i vardagen genom att ta bort behovet av att genomföra en extra enhet. Enligt Statista är den mobila spelindustrin förväntas ta in $ 11,4 miljarder dollar i intäkter enbart 2014. Dessa spel allt från snabba distraktioner väntan i linje - tänk "Angry Birds" -. Till fullvärdiga videospel bundna till befintliga franchiseföretag som "Call of Duty", "Final Fantasy" och "Mass Effect"