Vilka är de olika typer av kolvringar?

May 22

Vilka är de olika typer av kolvringar?


Förbränningsmotorn har varit i bruk i över ett sekel, och även om det har ändrats med utvecklingen av modern teknik, är det fortfarande konstrueras med hjälp av samma allmänna delar och configurations.The kolvringar är bland de viktigaste interna motordelar.

typer

Det finns bara två typer av kolvringar: kompression och olja. En typisk förbränningsmotor måste antingen två eller tre kompressionsringar. Dessa ringar är alltid de bästa ringar av kolven. Oljeringen är placerad under de kompressionsringar, och endast en oljering används. Dessa ringar är oftast tillverkad av järn, men är också tillgängliga i stål eller kromplatta.

Fungera

Fungerande kolvringar ger effektivitet och skydd för en motor. De kompressionsringar ger en tät trycktätning för att säkerställa maximal energi och energieffektivitet från motorn, medan olja från oljering smörjer och skyddar en av de viktigaste komponenterna i förbränningsmotorn: kolven.

Form

Kolvringar följer den generellt cirkulära formen hos kolven den passar. Bortom denna cirkulär form, kan profilen vara ett antal olika former för att passa alla antal krav. Rektangulär är den vanligaste och grundprofil används, men den yttre kanten kan också vara rundade, sneda eller ha en kombination av kanter.

Storlek

Kolvringar är gjorda för att passa varje kolvdiameter som används i varje förbränningsmotorn från de som används i små gräsklipparmotorer de som används i stor lastbil och marinmotorer. Dessa diametrar kan variera allt från en bråkdel av en tum till över en fot.

Långt liv

Kolvringar är gjorda av järn eller stål och är byggda för att hålla. Under ordentlig motorunderhåll (främst oljebyten), kan dessa ringar vara så länge som 150.000 miles eller mer. Motoreffekt modifieringar kan ändra temperaturen och trycket i förbränningskammaren, vilket skapar en mer extrem miljö som kan slitringar ned snabbt.