Hur man byter hjullager på en 1992 Ford Explorer

June 19

Hur man byter hjullager på en 1992 Ford Explorer


Lagren på din 1992 Ford Explorer utgör en del av fordonets styrsystem. Med tiden dessa lager kan kräva ersättning på grund av slitage och skador. Om du hör en gnisslande ljud som kommer från hjulen när du kör din bil, kommer du sannolikt att behöva byta hjullager. Byte hjullager finns på de flesta bildelar butiker.

Instruktioner

1 Aktivera parkeringsbromsen på bilen. Lyft fordonet från marken med hjälp av en domkraft. För bästa stabilitet, placera domkraften på samma avstånd mellan de främre och bakre däck. Stödja domkraft genom att också placera pallbockar under fordonet.

2 Använd en skiftnyckel för att lossa muttrarna på hjulet. Ta bort muttrarna och lyft av hjulet från axeln. Placera den i ett säkert område för återfastsättning senare.

3 Leta reda på bromsoket nära rotorn. Använd en skiftnyckel för att ta bort fästbultar som håller den på plats. Lyft tjocklek bort från rotorn och ut ur fordonet. Rengör något av det överflödiga fettet från navaggregatet. Ta ut sprinten och hållaren från spindeln. Använd en skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna som håller rotorn på plats. Knock rotorn på sin plats med en träklubba.

4 Använd en Lisle inre styrstag för att ta bort dragstången från hjulaggregatet. Ta bort fästbultarna från stöttan med en skiftnyckel. Vidta de övriga bultar, som håller lägre fjädring på plats, ut ur fordonet.

5 Använd en lageravdragare att avlägsna lagren från hjulet. Kontrollera kvaliteten på lagren genom att rulla dem över en plan yta. Om lagren inte rulla runt bra, eller innehålla hål eller spår ska du byta ut dem.

6 Täcka de nya lagren i ett tunt lager fett. Sätt de nya lagren på samma plats där du tog bort de gamla. Fäst dem på plats genom att trycka dem försiktigt med en träklubba. Åter bromsen och hjulaggregat genom att följa borttagningsproceduren i omvänd ordning.