Hur man ansluta en förstärkare till högtalare Wire i 4-ohm Mono

October 24

Hur man ansluta en förstärkare till högtalare Wire i 4-ohm Mono


Mono förstärkare är väl lämpade för uppgiften att köra subwoofers. Deras enkanalig designen riktar all kraft på förstärkaren till subwoofern, för maximal ljud. De flesta förstärkare av denna typ kommer att driva en 4-ohms högtalare mycket effektivt. Det är viktigt när man installerar förstärkaren i ditt system att högtalarkablarna är korrekt anslutna. I annat fall kommer systemets prestanda lidande.

Instruktioner

1 Ta kabeln löper från 4-ohms högtalare och dra isär de två ledningarna för ett avstånd av två inches. För bakgrund, en högtalarkabel består egentligen av två trådar eller "leder" som ansluter mellan kraftkällan och högtalaren.

2 Klipp eventuellt överskott tråd från ändarna av högtalarkablarna vid behov. Ta bort 1/2 tum av isoleringen från ändarna av varje högtalaranslutningsledning med en uppsättning av tråd strippor.

3 Lossa de två högtalarterminaler av förstärkare med en skruvmejsel. Högtalarterminalerna kommer att märkas "SPKR" och sedan "+" och "-".

4 Skjut den nakna änden av anslutningsledning som ansluter till "+" bly av högtalaren i "+" terminal på förstärkaren. Dra åt skruven för att hålla tråden på plats.

5 Skjut den nakna änden av anslutningsledning som ansluter till "-" ledningen högtalaren till "-" terminal på förstärkaren. Dra åt skruven för att hålla tråden på plats.