Hur man använder en GPS på vattnet

March 2

Hur man använder en GPS på vattnet


Global Positioning System (GPS) är rakt ut ur science fiction. Tack vare referens satelliter kan du nu ta reda på var du är på jorden med exakt precision. För många, deras första introduktion till GPS var genom Hertz hyrbilar "Never Lost System, ett praktiskt alternativ när du besöker en främmande stad.

Eftersom jag läsa kartor väl min favorit användning av en GPS är på vattnet. Det är särskilt användbart när man försöker hitta min väg tillbaka hem i tunga hav dimma.

Instruktioner

1 Förstå hur de fungerar. GPS-satelliterna drivs av det amerikanska flygvapnet. Tjugofyra av dem kretsar runt jorden var 12 timmar. De sänder sina signaler till utrustning på marken. GPS-enheter är endast mottagare och behöver en fri sikt mot himlen, så att de inte alltid fungerar bra i skogar, raviner eller byggnader, i motsats till havet.

Deras funktion är beroende på den mycket exakta atomklockor ombord varje satellit. Varje sändning indikerar en satellitens läge och lokal tid. Eftersom signalerna anländer i handen vid ljusets hastighet, de anländer vid något olika tidpunkter.

GPS-mottagaren kommer att låsa på sändningar av minst fyra satelliter. Genom att analysera tidsskillnader det kommer att placera dig på jorden i tre dimensioner. Det kommer att berätta i vilken riktning du är på väg och hur snabbt du är ute och reser. Det är särskilt användbart för ocean resa, eftersom det ser ut på din absoluta position på jorden justerat för effekterna av nuvarande och vind, fel som inte är uppenbart när man använder en kompass, en karta, en klocka och död räkning.

2 Besluta om vilka funktioner du behöver inom din budget gränser. Många GPS-mottagare gör att du kan arbeta bort nedladdningsbara kartor eller sjökort. Den högsta-end modeller idag kan faktiskt knyta din GPS till en autopilot och båtens radar under kommunikation med en dator. Det är inte precis som att sätta båten under rodret för en robot styrmannen, men det är inte långt borta.

3 Om du kan, köpa en ny. De flesta handhållna mottagare idag är en noggrannhet på 10 till 20 varv. Fram till 2000 var en tidsfel infördes i alla icke-militära GPS-enheter så att du bara kan ligga inom diametern av en fotbollsplan, en verklig begränsning för att försöka hitta ingången till en marina vågbrytare. Batteriets livslängd och bildkvalitet har också förbättrats avsevärt. Om du ärvt en av dessa äldre mottagare, är det dags att byta ut den.

4 Många av oss har en naturlig tendens att försöka lista ut saker för oss utan att titta på en manual. Motstå att frestelsen här. Moderna GPS-mottagare är mycket sofistikerade. Eftersom du kommer att beroende på detta för din exakta position på vattnet, är det bäst att inte införa felanvändning.

5 Så snart du räkna ut hur du använder enhetens knappar, börjar skriva viktiga etappmål, såsom platsen för din slip, ingången till hamnen, din favorit fiskevatten och förankring. Du kan också ladda ned populära GPS destinationer på webbplatser som TravelbyGPS.com. Börja spåra dina framsteg till och från dessa punkter, att jämföra dem med din plottning på ett diagram och kompass för att se hur man klarar sig bredvid din lilla hjälpreda.

Tips

  • Det är bra att göra en torrkörning för att få till en destination genom att förlita sig på en GPS-mottagare ensam så att du kommer ihåg de vändningar av din kurs längs vägen för att undvika faror som stim och vågbrytare.