Kommer det att orsaka en dålig Vibration vid en tomgångs om tidpunkten är Off i en 1985 Camaro 2,8?

August 8

2,8-litersmotorn i din huva installerades i de flesta basmodellen 1985 Chevy Camaro s och var allmänt bult till en fem-växlad manuell växellåda. Beviljat din 2,8-litersmotorn kan inte ge hästkrafter och vridmoment som kan pumpas från det lilla blocket v-8, men det kan fortfarande få dig Camaro igång tämligen snabbt; tills något går fel. Din ojämn tomgång kan orsakas av flera skäl och diagnos kan vara svårt, men om du vet var du ska leta det kan bidra till att minska smärtan av att jaga en nål i en höstack.

Tändning

Först och främst, fördelarlocket och rotorn är en av de vanligaste orsakerna till en ojämn tomgång, särskilt om de inte har ändrats på ett tag. Dra locket och inspektera kontakterna inne tillsammans med kontakten på rotorn och byt ut efter behov. Inspektera dina pluggar och ledningar i samma herrgårds en i taget. Du tändstift bör gaped till .045-inches och åtdragna till 7 till 15 foot-pounds. Om något av tändstiften är mättade med bensin du har minst en bränsleinjektor fastnat i öppet läge; detta kommer att skapa en ojämn tomgång. Om din återförsäljare har nyligen ändrats, är det möjligt att du tändtidpunkt kan vara en liten bit bort, men det är inte troligt om det inte har underhållits nyligen. Du bör dubbelkolla din tändinställningen ändå bara för att se.

sensorer

Din gasspjällssensorns kunde bindas upp eller har en död plats orsakar överskott eller inte tillräckligt med bränsle levereras till motorn. Om tomgångsreglerventil har fastnat eller arbetar felaktigt, kan du också uppleva ojämn tomgång eftersom det blir för mycket luft till bränsle. Du bör också ta bort din syresensor och kolla upp det för någon uppbyggnad och rengör eller byt ut vid behov. En smutsig syresensor kommer att orsaka en nedgång i bränsletillförsel.

Bränsle

Brist på bränsle kan alltid leda till tvekan och ojämn tomgång. Om det inte har förändrats under det senaste året, nu skulle vara en bra tid att ersätta din bränslefilter; när det har ändrats se om problemet kvarstår och fortsätter diagnos därefter. Bifoga en bränsletrycksmätare till fliken trycket på bränslefördelningsröret. Tryck med nyckel på och motorn ska vara 40,5-47 PSI. Om trycket faller under denna läsning, har du en injektor fastnat i öppet läge, läckande slang, tillbaka kontrollera bollen inne i bränslepumpen eller en läckande bränsletrycksregulator. Om du kopplar ur bränsleledningen och levererar 12 volt till bränslepumpen kontrollen terminal bör du få om en pint bränsle eller mer i 15 sekunder, om detta inte är uppfyllt bränslepumpen inte leverera tillräckligt med bränsle och måste vara ersatt.

Luft

Överskottsbränsle kan bara komma från ett par källor, men överskottsluft kan komma från nästan var som helst och det kommer att orsaka en ojämn tomgång. Kontrollera alla dina vakuumledningar någon kopplad linje som levererar luft som inte erkänns av ECM och kommer att kasta bort din luft bränsleförhållande. Kontrollera luftintagsröret och din luftfilter för eventuella begränsningar och byt ut efter behov. Chevy också lagt ut en TSB om att insugningsröret på vissa motorer, inklusive 2,8-liters, kan ha varit gjuten fel orsakar en begränsning av luft till förbränningskammaren. Du bör konsultera en lokal återförsäljare med VIN-nummer för att se om din bil är en som påverkas. Chevys fix för TSB var att ersätta insugningsröret med ett nytt.

Timing och ValveTrain

Om kamkedjan nyligen ersättas eller om du har hoppat timing, kan dina ventiler öppnar och stänger vid fel tidpunkt begränsar korrekt luftflöde. Ta din timing kedjeskyddet och kontrollera tidsväxlar. Båda kugghjulen har ett märke på dem som bör uppfylla när motorn är inställd på övre dödpunkten. Om markeringarna inte stämmer, har din timing hoppade och kedjan behöver bytas ut. Det kan också vara möjligt att du har en ventil som sticker öppen eller stängd. Om dina vipparm nötter är för lös ventilen inte öppnas hela vägen, och om muttern är för hårt, kan det inte öppna alls. Det korrekta åtstramning förfarande för vipparmarna är som följer: Installera muttern löst och dra åt tills du inte längre kan vrida kolvstången för hand; sedan dra åt muttern ytterligare 1,5 varv.