Hur man skickar musik från en dator till ett ljudsystem

September 3

Hur man skickar musik från en dator till ett ljudsystem


Ansluta en dator till en ljudanläggning, såsom en stereo eller hemmabio, kan du njuta av musik som lagrats på PC eller laptop genom de större högtalare som är anslutna till hifi-utrustning. Du kan också spela upp CD-skivor på datorns CD-ROM-enhet eller spela musik från nätet. Beroende på kontakterna som finns på den inbyggda ljudkort, kan du ansluta till en ljudanläggning med en 3,5 mm stereominikontakt eller en digital optisk kabel, som kommer att överföra surroundljud till ljudkällor kodade med flerkanaliga spår.

Instruktioner

1 Vänd datorn torn eller laptop för att hitta tillgängliga ljudingångar. Använd en digital ljudkabel om du har en digital utgång på datorn eller ansluta en 3,5 mm stereokabel till linjeutgången på datorn eller hörlursuttaget på en bärbar dator.

2 Anslut den andra änden opf kabeln till motsvarande ljudingång på ljudsystemet, såsom den digitala ljudingången på en AV-receiver.

3 Slå på ljudanläggningen och datorn.

4 Spela upp en digital ljudfil som lagras på datorns hårddisk eller spela en CD-skiva i CD-ROM skivenhet. Musiken överför automatiskt till den anslutna ljudsystem. Med en Internet-anslutning, kan du logga in på någon musik webbplats för att få tillgång till innehåll på din dator för att överföra till ljudsystemet.

5 Justera volymen på ljudsystemet efter eget tycke.