Hur att rengöra en motorankare

February 5

Hur att rengöra en motorankare


Ankaret i en elektrisk motor, även känd som motorns rötor, är en cylinder med en axel, som kör rakt ner i mitten som roteras av ett magnetiskt fält. När rotationen har tagit fart, vridmoment skapas för att driva motorn. Armaturer kan komma med borstar eller inte, och rengöring en armatur är en viktig del för att hålla motorn igång ordentligt. Armaturer kan hittas i allt från tvättmaskiner till symaskiner till modelljärnvägar. Att veta hur man känner igen och ren kommer att hjälpa dig att få mer än dina pengar värde från apparaten.

Instruktioner

1 Leta upp ankaret. Koppla ur apparaten och ta bort paneler som täcker motorn med en skruvmejsel. Motorarmaturen är en lång cylindrisk stålenhet med slitsar längs sidorna, och en stolpe går rätt igenom mitten. För mindre apparater som symaskiner, bör ankaret vara synlig när du tar bort motor ändplattan. Om du kan, ta bort motorn från maskinen, men inte koppla någon av ledningarna. Om armaturen har penslar, kontrollera dem för dammuppbyggnad.

2 Rengör alla borstar med en tandborste. Att rengöra slitsarna i din armatur, som troligen kommer att caked med kol, avlägsna de trådspolar insidan av ankaret och isoleringen, som täcker slitsarna. Torka spolarna med en fuktig trasa med industriell rengöring lösningsmedel. Om det behövs, skrapa uppbyggd isolering från runt spåren. Filen i mellan spåren med en liten fil för att ta bort de återstående materialen.

3 Smörj ankaret, eftersom lösningsmedlet kommer att avlägsna det mesta av oljan från ytan av komponenterna. Din motorns armatur kommer att ha lager i axeln; olja mellan varje lager, var noga med att inte använda för mycket. Du bör inte se någon sammanslagning. När detta är gjort, ihop din armatur och motor, sedan köra maskinen så att oljan att cirkulera.

Tips

  • Automotive förgasarrengöring kan användas för att avlägsna koldioxid.
  • Använd inte stålull; trådarna kan orsaka en kortslutning i apparaten.
  • Använda alkalilösningar som läsk kommer att skada din isolering ju längre du använder apparaten.