Gemensam Växellåda Problem

May 31

Gemensam Växellåda Problem


Fordons automatiska växellådor har kraftigt förbättrats sedan de infördes i början av 1950-talet. Datorsystem styr byte av växlar, vridmoment och många andra system som ökar livslängden för en den automatiska växellådan. Vanliga problem med automatväxellåda resulterar i allmänhet från ägarna inte tar väl hand om fordonet, vilket gör att bilen överhettas eller försumma att ha bilen regelbundet underhålls.

Slipping Transmission

En läckande vätskeledning kan orsaka i en automatisk växellåda att glida när man försöker att lägga i en högre växel. Detta orsakar röret att suga in luft. En halka överföring kan också vara resultatet av ett igensatt filter. Rätta till detta genom att ta bort transmissions pannan och byte av filter.

hårt Shifting

Hård växling i automatiska växellådor är en annan komplikation. Vissa sändningar är genomgående opraktiskt. Några av BMW M-serien sport kupéer är ökända för grov växling. Men för de flesta bilar och lastbilar, automatisk bör lätt skifta från redskap till växel utan problem. Hård växling kan härröra från en fabriks placeras högt stall omvandlare, vilket gör hård växling en vanlig företeelse. Emellertid, det finns en större möjlighet att problemet är ett resultat av ett smutsigt filter.

fel Fluid

Chrysler producerar sin egen transmissionsolja och kräver att den används vid service sina sändningar. Genom att använda en vätska som är avsedd för en Dodge lastbil, kan fordonet drabbas av en växlings fel eller strömavbrott.

rosa Stink

Bränt vätska kan resultera i automatisk växellåda misslyckande. Öppna motorhuven och dra ut transmissionsolja mätstickan. Om rosa vätska är brun färg eller har en lukt av bränt toast, har vätskan överhettats och är inte längre användbar som ett smörjmedel. Tidig upptäckt av detta problem kommer att förhindra skador på transmissionen.

Överföring vs. Differential

Bilägare kan ibland förvirra överförings komplikationer med differentiell skador. Stack och stoppa eller fordonet låsning i neutral kanske inte är resultatet av ett transmissionsproblem. Istället är det mest sannolikt att vara orsaken till axeln mellan överföring till differentialen, vilket får den att lossna.

allmänna problem

Några av de senare modellerna av V-8 powered Fords som har automatiska växellådor kan uppleva komplikationer väljar där växellådan kan bara fungera i fjärde växeln. Om växelspaken flyttas till back kan transmissionen växla hårt och stack fordonet framåt. Den troliga orsaken till detta är ett skift solenoid.