Automotive Elektriska Verktyg

March 10

Automotive Elektriska Verktyg


Automotive elektriska verktyg spara tid och förbättra effektiviteten i ditt arbete. Oavsett om du är en professionell eller om du bara vill spara pengar på reparationer, kommer elektriska verktyg hjälper dig att nå ditt mål lättare. De flesta fordons elektriska verktyg kan delas in i två grupper --- sladd och sladdlösa. Nätdrivna verktyg tenderar att vara mer kraftfull än sladdlösa verktyg, dock kan sladdlösa verktyg användas nästan var som helst tills deras batteriet tar slut. Även om olika typer av batterier används på olika sladdlösa verktyg, de flesta av de batterier är baserade på nickelmetallhydrid (NiMH) och nickel kadmium (NiCd).

bänkslipmaskiner

Bänkslipmaskiner används för slipning av skärverktyg och grovslipning. De är en typ av bänk slipmaskin och deras varumärke är mångsidighet. Beroende på graden av slipskivan, är dessa typer av slipmaskiner används också för skärpning av olika andra verktyg och för grov formning av metall. Alla bänkslipmaskiner kan användas för polering, eftersom de lätt kan monteras med en stålborste hjul (putshjul).

elektriska borrmaskiner

Borrmaskiner är troligen den vanligaste verktyget som används i dag, och de kan hittas i de flesta garage. Liksom de flesta fordons elektriska verktyg, även de finns i de två huvudversioner. Trådbundna elektriska borrmaskiner har en plugg och de måste sättas in i ett elnät. Det är därför de är begränsade i användning. Oavsett om du har en lång förlängningssladd eller inte, är chansen att du kommer en dag att vara i behov av en sladdlös borrmaskin. Speciellt eftersom de senaste åren sladdlösa elektriska borrmaskiner har gjort framsteg och nu har prestanda som liknar sladd borrar. Även om batteriet tar slut, är de flesta modeller som säljs med medföljande utbytbara batterier, och de sträcker sig från 9 till 16 volt för nybörjare och 32 volt för yrkesverksamma.

Heat Guns

Värmepuffror är mycket lik hårtork. De ser likadana ut och de släpper också en ström av varm luft. Men de körs vid mycket högre temperaturer, och används för alla typer av uppgifter: måla striping, värmekrympning, virkestorkning, bockning och svetsning av plast, mjukgörande lim och tina frusna rör. Den utgående temperatur av värmepistoler från 100 till 550 ° C (200 till 1000 ° F). Det finns två typer av värmepistoler, baserade på värmeelementet. Det finns de som producerar värme genom elektrisk resistans, och andra som värmer genom gasflamma, som sedan drivs av en fläkt. När man arbetar med värmepistoler, måste man undvika att bli bränd.

Andra Automotive elverktyg och säkerhet

Alla fordons elektriska verktyg, bland annat sågar, mutterdragare, slipmaskiner och polermaskiner, multimetrar, test ljus, skannrar och andra, kan orsaka allvarliga risker som brännskador och stötar. Det är viktigt att inte underskatta elektricitet. Även en liten mängd kan leda till hjärtsvikt och svåra brännskador. För att undvika skador och eventuella död, måste elverktyg jordas eller drivs av en låg spänning skyddstransformator. Använd alltid handskar och skyddsskor och aldrig utsätta dessa verktyg för vatten eller fukt inte om de är godkända för sådan användning av tillverkaren.