Vad Är Floating växlarna i en överföring i ett Semitruck?

August 7

Vad Är Floating växlarna i en överföring i ett Semitruck?


De flesta semitrucks, som distanser semitrailers, har tunga manuella växellådor som skiljer sig från de manuella växellådor i lätta lastbilar. Dessa transmissioner kräver en särskild växlingsmetod. Det finns faktiskt två metoder för att flytta dessa sändningar - dubbel kramade och flytande. Den tunga överföring i en semitruck kan inte flyttas som en vanlig sändning.

Syncromesh Transmission

Syncromesh transmissioner finns i pickuper och lätta lastbilar. De tillåter dig att flytta från växel till växel med ett tryck på kopplingen, eftersom de har synkroniseringsringar i dem som orsakar de olika växlarna att rada upp vid växling. Undantaget till detta är överföring med en "granny låg" första växeln. Denna växel är inte synkroniserade, och medan du kan växla upp med ett tryck på kopplingen, kan du inte nedväxling i det.

Icke-Syncromesh Transmissioner

Medan automatiska och syncromesh sändningar börjar dyka upp i tunga semitrucks, icke-syncromesh sändningar är normen. Det finns inga synkroniseringsringar att rada upp växlarna för en kopplings skift.

Dubbel clutching

Referensmetoden för att skifta en tung transmission är den dubbelkoppling. Denna metod kräver att trycka på kopplingen, växling i friläge, släppa ut kopplingen, trycka in kopplingen igen, flytta in i nästa växel och släppa ut kopplingen. Uppenbarligen är detta en mycket rörelse för en växling.

Flytande

Flytande kugghjulen hänvisar till den metod för växling utan att använda kopplingen. Kopplingen används bara för att komma till och från och med ett fast anslag. Skiftning åstadkommes genom känsla och motorvarvtal. Du använder kopplingen att börja röra sig, då, när du vill flytta, börjar du att sätta press på växelspaken, låt från gaspedalen, dra pinnen ur växel och flytta den till nästa som motorns varvtal sjunker . Det tar "känsla" för att åstadkomma detta, och du måste antingen ha eller utveckla en talang för det. Nedväxling sker på samma sätt, förutom när du växla till lägre växel, måste du öka motorns varvtal. Felaktig tillämpning av denna metod kan leda till skador på transmissionen, drivlinan eller bakaxeln.