Hur man installerar en vattenpump i en 740i

October 27

Det är inte svårt att installera en ny vattenpump på BMW 740i. Det kan finnas små skillnader beroende på den aktuella motorn är installerad på din BMW eftersom fabriken använde flera olika motorer under en tre års produktionstid. Du kan slutföra projektet i din uppfart i ungefär en och en halv timme, så det finns ingen anledning att spendera pengar på arbetskostnader för att göra reparationen. De verktyg som behövs för projektet kan hittas i de flesta verktygslådor.

Instruktioner

1 Vänta tills motorn svalna helt innan du fortsätter, för att undvika brännskador. Koppla bort den negativa batterikabeln genom att lossa terminal muttern med en skiftnyckel. Öppna ventilen på botten av radiatorn med en skiftnyckel och tappa ur motorns kylmedel in i ett uppsamlingskärl. Placera pannan utom räckhåll för barn och husdjur.

2 Notera hur ormliknande bältet genom att hänvisa till diagrammet på fläkthöljet. Om diagrammet saknas, skissa ut på papper. Ta remspänningen genom att lossa spännrullen med en skiftnyckel dra sedan bandet bort från motorn. Ta bort remskivan från vattenpumpen genom att lossa skruvarna med en skiftnyckel. Ta bort de tre skruvarna från termostathuset med en skiftnyckel ta bort termostaten.

3 Ta bort skruvarna från vattenpumpen med en socket och ratchet. Dra vattenpumpen från motorblocket. Rengöra någon återstående packningsmaterial från motorblocket med en skrapa. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket. Dra åt fästbultarna för vattenpumpen med sockeln och spärr.

4 Installera termostaten och packningen. Dra åt skruvarna på termostathuset med nyckeln. Montera vatten remskiva och dra åt skruvarna med nyckel. Dra remmen över remskivor. Lägg spänning på bältet genom att dra löphjulet med nyckeln. Rätt spänning är förmågan att pressa bandet ¼- till ½-tum på den längsta span med fingret.

5 Stänga ventilen på botten av radiatorn. Byt ut motorns kylvätska i kylaren och behållaren. Anslut batteripolen och dra åt muttern med skiftnyckel. Starta BMW och leta efter läckor.