Hur tar jag bort fläktremmar Från 2004 Toyota Rav4?

July 9

Hur tar jag bort fläktremmar Från 2004 Toyota Rav4?


Motorerna insidan av 2004 Toyota Rav4 modell fordon är utrustade med endast en motor bälte. Detta bälte är en serpentin bälte och den kontrollerar alla tillbehör motor. Dessa tillbehör innefattar servostyrning, luftkonditionering kompressor, generator och vattenpumpen. Ormliknande bältet är utformat för att omsluta alla tillbehörs remskivor så att alla tillbehören kan arbeta samtidigt. Om bältet är sliten eller skadad på något sätt, ersätta det omedelbart innan det går sönder. När bandet raster, kommer alla tillbehör slutar fungera.

Instruktioner

1 Öppna huven på 2004 Toyota Rav4 och lokalisera Serpentine belt routing diagram. Diagrammet är stansat på toppen av kylningsfläkthöljet nära den vänstra sidan av huven spärren. Se diagrammet när routing den nya remmen runt varje tillbehör remskiva.

2 Lokalisera den serpentin remspännaren på den i mitten av motorn. Tensioner anordningen har en rulle remskiva på ena änden av spännarmen. Rullen remskiva är fäst vid spännarmen genom en 15 mm bulthuvud. Använd denna skruvhuvudet för att rotera hela spännaren.

3 Vrid hela spännaren från 15mm skruvhuvudet moturs med breaker bar och en 15mm uttag. När bandet är löst, dra ut från under rullhjulet. Släpp spänn och ta bort brytfältet.

4 Skjut ut bältet varje remskiva. Dra sedan bältet ur motorrummet och matcha den till den nya remmen. Se till att den nya remmen är av samma storlek som den gamla remmen.

5 Installera den nya serpentin bältet runt alla tillbehör remskivor genom att hänvisa till serpentin remföringsdiagrammet för routing riktningar. Var noga med att börja med vevaxelns remskiva och slut med rullhjulet.

6 Vrid spänn från bulthuvudet moturs igen med breaker bar och 15mm uttag. Skjut sedan den nya remmen under rullhjulet och släpp spännaren. Avlägsna breaker bar och inspektera bältet. Kontrollera att remmen är korrekt dragna och helt sittande insidan av remskivor.

7 Veva 2004 Toyota Rav4 10 sekunder för att helt plats bältet i tillbehörs remskivor. Titta på den nya bältet som det svänger runt varje remskiva för att säkerställa att det förblir sittande i varje remskiva. Stäng sedan av motorn och stäng huven.

Tips

  • Om dirigeringsschema är inte på fläkthöljet eller någonstans under huven, skriva ner den exakta dirigeringsprocessen av serpentin bältet innan du tar bort den.
  • Ta nycklarna ur fordonet innan du arbetar runt motorn. Detta kommer att hindra någon från att oavsiktligt veva motorn.