Hur man reparerar Underrede Rust på en lastbil

June 13

Hur man reparerar Underrede Rust på en lastbil


Rost äter bort på metall tills det finns synliga hål eller den strukturella integriteten av metallen är inte längre säker. Rust former enklaste där det finns vatten, fukt, salt eller lera mot metall. Underredet av en lastbil är den mest utsatta platsen för rost till attack. Rost på underredet bör repareras så snart som möjligt för att förhindra hål i golvet och andra delar.

Instruktioner

1 Parkera bilen på en hård, plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Höj lastbilen, och plats pallbockar under ramen nära varje framdäcket. Sänk lastbil på pallbockar.

2 Krypa under lastbilen på ryggen, och använda en stålborste för att bli av med den lös rost. Nå och runt delar tills du får det mesta av lös rost avlägsnas. Du kan också använda en högtrycksslang, men du måste vänta tills underredet är helt torr innan reparera det.

3 Torka vax och fett remover över varje synlig yta med en ren handduk. Detta tar bort alla sista fett, vax eller skräp från underredet.

4 Applicera Rust Doctor (utan tvekan den mest användarvänliga rost remover tillgängliga) genom att borsta på en måttlig rock. Om några områden syns igenom, tillämpa en annan päls. Vänta 24 timmar för Rust Doctor torka om det behövs ett extra skikt. Metallen kommer att börja att vända svart, eftersom det omvandlas till magnetit, som bildar en skyddande barriär mellan metallen och fukt. Den förhindrar också varje ytterligare rostbildning.

Tips

  • När enligt en rostig underrede, alltid bära skyddsglasögon för att skydda ögonen från rost och annat skräp.
  • Underredet kan målas efter projektet, men det är inte nödvändigt.
  • Använd inte någon typ av syra spray eller dopp ta bort rost. Detta kan användas på små delar, om en neutraliserande dopp tillämpas också. Annars kommer syran gömma sig i svåråtkomliga ställen, så småningom orsakar mer rost.