Hur man byter Saturn 2000 Bakre Trumbromsar

February 13

En hjälpsam tips när du byter de bakre trumbromsar på en 2000 Saturn är att ta bort både trummor och bara ta isär en sida i taget. På så sätt kan du använda den andra sidan som en referens för att titta på och hjälpa dig att ersätta alla komponenter tillbaka till sin position på rätt sätt. En annan bra tips är när du först ta bort håll ned fjädrar och justerare och sådant, lägger du ner dem på marken eller ur vägen, men inför samma sätt som de togs bort. Detta kommer att bidra till att påminna dig hur komponenterna togs bort och bör ersättas på samma sätt. Det finns en hel del små delar i bak trumbromsar av en 2000 Saturn och det är naturligtvis viktigt att byta ut dem på rätt sätt.

Instruktioner

Hur man byter Saturn 2000 Bakre Trumbromsar

1 Parkera 2000 Saturnus på en nivå belagd eller betongyta.

2 Placera ett hjul chock framför ett av framhjulen.

3 Bryt muttrarna löst på båda bakdäcken med brytjärn och ett uttag.

4 Lyft en bakre fjärdedel panel med hjälp av domkraft och placera en pallbock under den bakre rocker panelen. Upprepa detta steg för den andra sidan för att höja bakaxeln.

5 Ta klackarna nötter och hjul.

6 Ta bort de bakre trummor. Om de envist rusted till navet, bör en rask strejk med en hammare på navet ytan av trumman göra susen. Vrid trumman 1/4 varv och slå igen om det behövs.

7 Ta bort den nedre returfjäder och reglerfjädern med hjälp av bromsfjäder tång. Det rekommenderas att lägga dessa fjädrar ner mot hur de togs bort. Om du byter ut fjädrarna och hårdvara med en ny uppsättning (rekommenderas) kan du hitta ersättnings våren i hårdvaran satsen och lägg den bredvid den ursprungliga hårdvara tills det är dags att byta ut dem.

8 Ta bort den invändiga skon (mot framsidan av bilen) med användning av bromsskon låsfjädern verktyg. Du måste placera en fast fingret på huvudet av att hålla ned stiftet på fästplattan medan placera verktyget på fästkopp och våren och vrida något tills spåret i koppen ställer upp med platt spets av last ner stift.

9 Avlägsna justeranordningen och hävarmen från toppen. Återigen, lägg ner på samma sätt som den togs bort.

10 Ta bort den invändiga skon från den övre returfjädern genom att vrida den inåt och upplåsning kroken från hålet i skon. Matcha skon upp till sitt nya ersättnings. Haka den andra änden av den övre returfjädern från den yttre skon och fastställa respektive.

11 Ta bort den yttre skon genom att trycka på håll ned stiftet och komprimering av låsfjädern och kopp på samma sätt.

12 Ur parkeringsbromsen kabeln från änden av armen på den yttre skon. Ta skon, spaken, och parkeringsbromsen kabel våren.

13 Ta bort hållarringen och våg bricka och parkeringsbromsen från skon.

14 Återgå till justeranordningen. Isär den och rengör den med broms ren spray. Lube gängorna på justeringsskruven med silikon broms smörjmedel och se till att stjärnhjulet kan röra sig fritt. Sätt ihop självjusteringsanordning.

15 Leta reda på 6 kontaktpunkterna på fästplattan där skon lägenheter kommer i kontakt med den. Det finns tre per sko per sida på fästplattan. Torka fläckarna rena och applicera ett skikt av silikon broms smörjmedel till dessa kontaktpunkter.

16 Sätt i parkeringsbromsen till den nya yttre skon och ersätta den våg bricka och stoppringen.

17 Installera den yttre skon uppbackning plattan med last ner stift, låsfjädern och kopp med hjälp av bromsskon låsfjädern verktyg. Det är svårt, men uthållighet kommer att löna sig.

18 Installera den inombords skon för att stödplattan på samma sätt.

19 Dra tillbaka på den inre skon tillräckligt för att sätta justeranordningen och hävarmen. Manipulera den inre skon tillbaka i position för hand för att hålla justeranordningen på plats.

20 Installera de nya (eller gamla) returfjädrar och reglerfjädern. Flytta till den andra sidan och upprepa bort och ersätta förfarandet för skor och hårdvara.

21 Spraya ny trumma (s) med broms ren spray och torka av den med en butik trasa.

22 Tillämpa den nya trumman över skorna. Du kan behöva manipulera båda skorna igen. Om trumman inte passar, vrider stjärn hjul justerings i tillräckligt långt tills den gör. Vill du ha en perfekt passform för trumman under skorna, men du vill inte behöva tvinga trumma på. Om trumman passar för löst på skorna, vrider stjärnhjulet utåt för att förlänga skorna från varandra och tätt passning skorna på trumman. Du kan behöva prova flera gånger tills du har uppnått en perfekt passform för trumman, men aldrig tvinga den på.

23 Byt hjulen och muttrarna och dra åt muttrarna så hårt som möjligt med hjulen förhöjda med spärr och en socket.

24 Sänk Saturnus och dra åt muttrarna i ett alternativt sätt att använda den justerbara momentnyckel (inställd på 100 foot pounds) och en respektive uttag.

25 Lyft och lossa handbromsen handtag ungefär 20 gånger eller så för att justera de bakre skorna till trummorna. Ta bort hjulet chock och provkörning.