Huven på min 1982 Mercedes 380SL kommer inte att släppa

December 14

Din 1982 Mercedes 380SL använder en hand drog huva frigöringsspärren som dyker din huva när du behöver för att få under den. Handen frigör använder en kabel som går från huven spärren under din huva hela vägen till förarsidan fender väggen. Om spärren inte kommer att släppa när spaken dras det innebär att du måste ändra huven utlösningskabel. Nya kablar huva frisättning kan köpas antingen från din Mercedes-återförsäljare eller beställas på en Biltema. Det tar ungefär en timme att byta huva frigör kabel.

Instruktioner

1 öppna Mercedes huv manuellt. Kila en skruvmejsel genom frontgallret och flytta huven spärren åt vänster för att frigöra huven. Höj huven.

2 Använd tång för att ta bort huven spärren kabeln vid basen av huven spärren på framsidan av din Mercedes.

3 Dra den lösa kabeln från framsidan av strålkastare och sedan spåra den längs sidan av din huva utrymmet. Det kommer att finnas plastklämmor som håller kabeln på plats. Bända dessa öppna med dina tång för att ta bort den gamla kabeln från klämmorna. Spåra kabeln tillbaka till huven spärren.

4 Använd din skruvmejsel för att ta bort bollen slutet av huven utlösningskabel fäst på insidan spaken.

5 Använd din skruvmejsel för att fästa bollen slutet av den nya huven utlösningskabel till armen. Kör den nya kabeln längs sidan av motorn, placera den tillbaka i plastclips med hjälp av dina tång.

6 Fäst den andra bollen slutet av den nya huven kabeln till huven spärren på framsidan av din huva med en skruvmejsel. Close your Mercedes 'huva och dra huven spaken för att testa den.