Hur man byter hjullager på en 2001 Ford

March 2

Hur man byter hjullager på en 2001 Ford


Om hjullager på din 2001 Ford skadas, kan resultatet för din bromsning och styrning påverkas allvarligt. Om du hör en gnisslande ljud som kommer från hjulen när du kör, du sannolikt behöva byta hjullager. Du kan plocka upp ersättningslager och de verktyg som krävs för detta gör-det-själv-uppgift från din lokala Biltema.

Instruktioner

1 Placera en domkraft på ramen av din 2001 Ford och lyfta fordonet från marken. Position pallbockar under ramen för stöd och sänk sedan Ford på pallbockar.

2 Använd en skiftnyckel för att ta bort muttrarna på hjulet. Lyft försiktigt hjulet från axeln och lägga den åt sidan.

3 Ta bort fästbultar som håller bromsoket på plats nära rotorn. Använd skiftnyckel för att ta bort skruvarna från bromsoket fästet och rotorn. Lyfta rotorn och fästet bort från fordonet. Dra fettlocket från fordonet.

4 Ta bort fästmuttern ansluten till spindeln. Detta gör att du kan få tillgång till navet och lagerenheten. Skjut lagren ut ur navet.

5 Rulla lagren över en slät yta. Om du märker några spår eller hål i lagren, kasta dem och ersätt med nya lager. Applicera ett tunt lager av fett de nya lagren och skjut dem i samma rum som du tog bort de gamla lager i hjulnavet. Knacka varje lager försiktigt för att säkerställa att det sitter stadigt på plats. Dra åt spindelmuttern till ett vridmoment på 221 till 295 foot-pounds.

6 Sätt tillbaka fettlocket, bromsok och hjulaggregat genom att utföra demonterings steg i omvänd ordning.

7 Lyft bilen med domkraften och dra jack står ut från under fordonet. Sänk fordonet och ta bort domkraft. Testa fordonet i ett avskilt område för att säkerställa att hjullagren är korrekt installerad och fungerar som förväntat.