Hur får felkoder i en Honda Element

February 17

Hur får felkoder i en Honda Element


Varnings- och service lampor lyser upp Honda Element instrumentpanelen för att göra dig uppmärksam på funktionsstörningar eller till fordonets ordinarie underhållsbehov. En omborddiagnos dator (OBD) lagrar dessa koder för senare hämtning via en OBD läsaren. OBD streckkodsläsare är en handhållen datoriserad enhet som du kan köpa på någon Biltema. De flesta Bildelsaffärer kommer lån du deras skannrar för att hämta dina felkoder. Men oftast kan du hämta felkoder från din Honda Element direkt från ditt hem garage.

Instruktioner

1 Leta efter en hook-up port på undersidan av förarens instrumentbräda. Se till att porten är av samma storlek och form som den OBD-kod-scannern kontakt. Anslut skannern till denna port.

2 Sätt nyckeln i tändningen och vrid den till läge "ON". Detta kommer att vända på de flesta streckkodsläsare. Välj ett kommando på skannern som "Läs Codes" och vänta medan skannern gränssnitt med Element dator.

3 Skriv ner de alfanumeriska felkoder på ett papper. Vissa OBD skannrar ger dig diagnosen höger på skannern ansikte. Med andra skannrar måste du leta upp koden i skannerns manual.

4 Koppla OBD läsaren och har bilen servas eller repareras baserat på felkoden diagnos.