Vad är skillnaden mellan HDTV och Full HDTV?

February 16

Vad är skillnaden mellan HDTV och Full HDTV?


HD-TV, eller HDTV, erbjuder bättre funktioner än standard-definition television. Det är dock viktigt att notera att endast vissa HDTV inställningar erbjuda det allra bästa av HDTV-tekniken. Vissa TV-apparater säljs som "high-def", men de bara erbjuda vissa HD-funktioner. En fullständig HDTV ger en äkta high definition-upplevelse.

bildkvalitet

För att betraktas som en fullständig HDTV, bör din TV har en skärm betyget 1080p. Som NWFolk.com förklarar är 720p fortfarande vara HD, men det är inte det högsta betyg och det inte erbjuder en fullständig HDTV upplevelse.

Bildförhållande

Även med skarpa HD-skärm, du förlorar en del av HDTV upplevelse om du inte har en 16: 9, förhållande widescreen. HDTV som visar en fullskärm, 4: är 3 aspect ratio inte vara fulla HDTV.

kablar

Det är viktigt att använda HDMI-kablar för att ansluta externa enheter till din HDTV. En TV med 1080p-kvalitet och 16: 9 skärm kommer inte att visa bilder med full kapacitet om RCA eller komponentkablar används i stället för HDMI-kablar.

Blu Ray

En fullständig HDTV använder Blu-ray-teknik för videouppspelning. Om du använder en äldre DVD-system, så du är begränsad av den äldre DVD-formatet och din HDTV kommer inte visa video med full HDTV-kvalitet.

ljudkvalitet

Medan en HD-TV främst bedömas efter sina visningsegenskaper, förbättrar en ordentlig ljudsystem HDTV erfarenhet. Surroundljud ger bättre ljudkvalitet när du tittar på TV, medan inbyggda högtalare ger monoljud eller begränsad stereoljud.