Instruktioner om att installera en extra Light Bar på en Harley Softail

September 12

Instruktioner om att installera en extra Light Bar på en Harley Softail


Arv Softails är utrustade från fabrik med en ljus bar. Välkända eftermarknads leverantörer som Kuryakyn och Harley-Davidson sälja bolt-on hjälpbelysning för Softails. I vilken utsträckning extraljus lysa vägen är öppen för debatt. Många länder mandat att extra ljus vara avstängd när strålkastaren kopplas till helljus. Men det är obestridligt att de extraljus gör motorcykeln ljusare och göra det, och ryttaren, lättare att upptäcka.

Instruktioner

EFI Bränsletank Borttagning

1 Rida motorcykeln tills bensintanken är nästan tom.

2 Dra av den elektriska caddy locket på den högra sidan av motorcykeln, med händerna. Dra bränslepumpens säkring av säkrings array med en säkring avdragare.

3 Kör motorn tills den dör. Tryck på startknappen för ytterligare tre eller fyra sekunder.

4 Dra båda ändarna av snabbanslutnings montering under bensintanken i motsatta riktningar, tills de två halvorna av kopplingen faller isär.

5 Lossa skruven som håller bakskärmen och sätet tillsammans med en stjärnskruvmejsel. Lyfta av sätet.

6 Lossa den svarta batterikabeln med en kombination skiftnyckel. Dra kabeln från minuspolen.

7 Lossa och ta bort muttern i mitten av instrumentpanelen med en Allen socket och hylsnyckel. Dra instrumentpanelen upp och dra de manliga och kvinnliga halvor av bränslepumpen modul isär.

8 Koppla in änden av en kort längd av 5/16 tums diameter, gummislang med en bult av samma storlek. Säkra bulten i slangen med en slangklämma och en skruvmejsel.

9 Placera en 5 gallon gas kan bredvid motorcykeln. Avskära klämman på endera änden av crossover bränsleledningen med plåtsax.

10 Dra den lösa änden av crossover linjen från tankarmaturen och omedelbart ersätta den öppna änden av 5/16 tum slang. Töm crossover linje i 5 gallon burk.

11 Städa upp spill med trasor och ta bort trasor från arbetsstället. Ställ burken åt sidan.

12 Koppla crossover och luftledningar från botten av tanken. Unbolt både främre och bakre fästbultar, brickor och muttrar med en kombination skiftnyckel. Koppla de manliga och kvinnliga halvor av bränslemätaren kabelkontakten.

13 Dra tanken av motorcykeln med händerna.

Hjälpbelysningsanläggning

14 Fäst höger och vänster ljus bar monteringsklämmor i tillbehörs belysning kit för att de två gaffelrören med hjälp av insexskruvarna i satsen och en Allen socket. Dra åt båda skruvarna till 75 tum pounds vridmoment med Allen socket och en momentnyckel.

15 Trä kablarna från tillbehörs ljus genom hålen i fästena och fäst lamporna till konsolerna med brickorna, hållare och klämblock som medföljer satsen. Dra åt hållarna av 19 pounds med en öppen ände socket och momentnyckel.

16 Sätt de inre häckande ringarna i belysning kit på glödlampor i satsen. Lås svarta kablarna till de svarta terminalerna bredvid indexerings flikar och de grå ledningarna till de gråa terminaler.

17 Installera tillbehörs glödlampor i krom trim ringar med skruvarna som medföljer satsen och en skruvmejsel. Trä ljus ledningarna genom krom rören i satsen.

18 Placera tillbehörs ljus ledningsnätet i den grunda pan som håller sätet. Sträcka de längsta kablarna längs ryggraden i ramen till styrhuvudet.

19 Ta bort muttern från jordledningen stud med en kombination skiftnyckel. Skjut jordledningen ringen från tillbehörs belysning ledningsnätet på tappen och byt muttern.

20 Snäpp vita kablagekontakten i "B" positiv kontakten på tillbehörs belysning kablaget.

21 Knyt tillbehörs sele till huvudkabelstammen med buntband medföljer tillbehörs belysning kit.

22 Sträck de längsta kablarna i hjälp sele förbi styrhuvudet. Dra ljusomkopplaren trådarna upp trippel träd och över vänster styret till kopplingskåpan.

23 Isär krom, byta fäste med en Torx drivrutin, installera strömbrytare och montera fästet.

24 Ta bort den nedre skruven från kopplingshandtaget huset med en Torx förare. Sätt fliken switch fäste över hålet och skruva i skruven. Dra åt till 68 inch pounds med hjälp av en momentnyckel och Torx socket.

25 Tryck på strömbrytaren ledningsnätet i styrkabelhållarna. Ta bort trimringen från strålkastare med en stjärnskruvmejsel.

26 Koppla anslutningsblocket från strålkastare stift. Packa upp vattentät känga från baksidan av strålkastare.

27 Pressa och ta bort låsclipset från strålkastarenheten. Vrid klämman bort från strålkastaren och ta bort strålkastaren glödlampa.

28 Skjut änden av ljusströmställaren tråden genom gummiringen i strålkastarhuset. Skarva omkopplaren kabeln till den gula strålkastare tråden med hjälp av crimp connecter i belysning kit och en tång.

29 Byt glödlampan i strålkastarhuset.

30 Slip värmekrympslang ur satsen över den vita ledningen i tillbehörs kablaget. Skala av isoleringen från änden 1/4 tum av de två extraljus strömkablarna med kabelskalare.

31 Skarva alla tre ledningar med röret kontakt trevägs i satsen med hjälp av ett pressverktyg. Täck kontakten med värmekrympslang och värme med en värmepistol tills röret krymper runt skarven.

slut~~POS=TRUNC

32 Säkra alla lösa trådar med clips som ingår i satsen.

33 Sätta tillbaka gastank. Tanka motorcykeln.

34 Anslut den svarta batterikabeln. Byt bränslepumpen säkringen.

35 Sätt tillbaka elektriska Caddy lock och sits.

Tips

  • Bensinångor är alltid farligt.
  • Din måste koppla bort negatvie batterikabeln innan du tar bort bränsletanken.