Broms Lathe Instruktioner

January 6

Broms Lathe Instruktioner


När broms rotorer slits kan de resurfaced eller bytas ut. Som ett billigare alternativ, kan ett fullt utrustat mekaniker butik använder en broms svarv för att skapa en så ny yta på din broms rotorer som gör att du kan fortsätta att använda dem samtidigt spara pengar. Resurfacing rotorer är en precisionsbearbetning jobb, men med hjälp av en specialiserad broms svarv, kan utföras mycket lätt av en utbildad mekaniker. Själva rotorn måste ha tillräckligt kvarvarande material för att möjliggöra säker bromsning.

Instruktioner

1 Rengör spindeln någon diverse skräp eller bromsdamm som är på spindeln innan du placerar någon av komponenterna. Detta kommer att försäkra att rotorn och nödvändiga adaptrar glida på den snurrande arbor utan problem.

2 Skjut huvudadaptern på bersån. Bersån du väljer kommer att baseras på den typ av rotorn du bearbetning. Hubbed rotorer behöver ofta dubbelt avsmalnande adaptrar medan hubless versionerna behöver en särskild adapter som gjorts speciellt för hubless rotorer. Alla nödvändiga bitar kommer att ingå med broms svarv och är ofta belägna i ögonhöjd på baksidan av broms svarv på krokar.

3 Skjut rotorn själv på bersån. Rotorn måste vara nästa som den första adaptern gör det möjligt att vara i läge för den dubbla saxen, som kommer att skapa den nya ytan på båda sidor samtidigt.

4 Placera en adapter eller distans efter rotorn. Detta kommer att bidra till svarven för att hålla rotorn snäva för exakt svarvning. Handboken för att kontrollera att se vilken adapter eller distans ska användas baserat på vilken typ av rotorn du vänder.

5 Placera självinställande bit efter det att hjälpa rotor spin koncentriskt. Den självjusterande distans förhindrar diagonal dragkraft, vilket kommer att resultera i en total ojämn yta snitt. När du har installerat självinställande bit, skruva på arbor mutter. Detta kommer att hålla allt på plats och förhindra alla distansorganen och rotorn från att falla bort av svarven.

6 Placera den medföljande ljuddämparen bandet på rotorn. Ljuddämparen bandet hjälper till att förhindra alltför stort buller från Twin fräs som det är att skapa en ny yta på rotorn på båda sidor. Eftersom det inte finns någon smörjning eller kylmedel används på en broms svarv, den kontakt metall mot metall av kaporganet och rotorn skapar ett mycket högt, gällt ljud som förhindras genom att fästa ljuddämparen.

7 Justera den dubbla saxen för en grov snitt genom att justera den för att bara röra varje yta av rotorn. Vrid broms svarven på och ta din första grov av ungefär 0,015 tum. Ta tvillingskär tillbaka till utgångsläget och ta en 0,008 tum avslut snitt för att slutföra rotor renovering.