Hur du ändrar Front Bromsar på en 2005 BMW X5

June 25

År 2000 släppte BMW en sin första SUV, X5. X5 var en nära omedelbar succé, eftersom det blev BMW näst mest sålda modellen i bara sitt andra år av produktion. Den 2005 X5 kom i tre olika utföranden: den 3.0i, 4.4I och 4.8i. Med varje trim nivå kom en annan motor: den 3.0i hade en 3,0-liters rak sexcylindrig, den 4.4I hade en 4,4-liters V-8 och 4.8i hade en 4,8-liters V-8. Alla utföranden kom standard med fyrhjulig låsningsfria skivbromsar. Byte av främre bromsarna på 2005 BMW X5 är något mer komplicerad än att ersätta bromsar på ett typiskt fordon, men ändå bara kräver måttlig bilreparationer skicklighet.

Instruktioner

1 Ta bort bromsvätska från bromshuvudcylindern med en kalkon baster tills det är bara halvfullt. Överföra den avlägsnade vätskan till en liten behållare.

2 Lossa X5 främre lug nötter med en spärr och uttag.

3 Höj framsidan av BMW med en våning jack och plats jack står nedanför rambalkar. Sänk X5 tills endast domkraften stödja dess vikt. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från SUV.

4 Koppla ur kabelstam som pluggs in i bakre delen av bromsoket.

5 Sätt bladet av en platt skruvmejsel under låsfjädern håller den yttre bromsklossen till tjocklek och bänd bort den från plattan och tjocklek. Inspektera låsfjädern för synligt slitage eller böjning. Kasta och byt ut låsfjädern om böjning eller slitage förekommer.

6 Dra plastpluggarna från den bakre delen av bromsok, utsätta bromsok bultar. Ta bort bromsok bultar med en spärr och en hex-bitars socket. Dra bromsok utanför rotorn och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med hjälp av ett bungee rem.

7 Dra den yttre bromsbelägg från tjocklek. Sätt bladet av en platt skruvmejsel under den inre bromsklossen och bända upp tills du kan ta tag i den. Dra den inre bromsbelägg från tjocklek - märker att en metallklämma går in bromsok kolv att hålla dynan på plats.

8 Ta rotorn genom att ta bort skruven i mitten av rotorn med en spärr och hex-bitars socket och drar rotorn utanför X5.

9 Mäta tjockleken på skivan rotorns på fyra ställen med en mikrometer. Jämföra tjockleken hos rotorn med den minsta tjockleken specifikation av 1,35 inches på en 13,1-by-1,4-tums rötor och 1,1 inches på en 13,1-by-1,2-tums rötor.

10 Kasta rotorn och ersätta det med ett nytt om det är tunnare än minimitjockleken eller har några visuella defekter (spår, hot spots eller spegelliknande glans), eftersom du inte kan maskin X5 är rotorer. Lämna rotorn som är, om det är tjockare än den minsta tjockleken och inga visuella defekter existerar.

11 Placera den nya eller ursprungliga rotor tillbaka på X5 och dra åt centrumskruven till 12 foot-pounds med en momentnyckel och en hex-bitars socket.

12 Placera BMW verktyget nr 34-1-050 (främre bromsok kolv justering verktyg) så att paddlar är inne i tjocklek, placerad precis som bromsbelägg. Dra åt handveven på änden av verktyget tills den inre bromsok kolv pressar helt i bromsoket.

13 Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av bromsbelägg och anliggningsytorna på bromsoket och bromsoket fästet.

14 Placera den inre bromsklossen så att clipset på baksidan av pad ställer upp med hålet i bromsoket. Tryck på den inre bromsklossen tills den helt sittplatser inne bromsok kolv. Sätt den yttre bromsbelägg på bromsok. Bromsbelägg har antingen en "L" eller en "R" stämplat på dem. Se till att montera kuddar med "R" stämplat på dem på passagerarsidan av X5 och "L" kuddar på förarsidan.

15 Ställ in bromsoket tillbaka på rotorn och dra åt bromsok bultar till 81 foot-pounds med en momentnyckel och en hex-bitars socket.

16 Installera den nya eller gamla yttre bromsbelägg hållare och tryck flikarna på hållaren i hålen på bromsoket.

17 Anslut kabelstammen tillbaka in i bakre delen av bromsoket.

18 Sätt tillbaka X5 framhjul och dra åt muttrarna. Höj SUV från jack står med en våning jack och ta bort jack står från under BMW. Sänk fordonet till marken.

19 Dra åt framhjulen till 90 foot-pounds i en korsvis med hjälp av en momentnyckel och en socket.

20 Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudbromscylindern och tillsätt DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" på huvudcylindern.

21 Sätt nyckeln i X5 tändning och vrid den till "1". Lämna nyckeln i detta läge i minst 30 sekunder för att rensa bromsbelägg foder ljus. Stäng av tändningen och ta ur nyckeln.

22 Ta den gamla bromsvätskan till en begagnad bil vätskeåtervinningsstation för korrekt omhändertagande. Många Bildelsaffärer utföra denna uppgift utan kostnad.