Hur man använder OneNote för GTD på iPhone

June 11

Har du någonsin känt som om du trampar vatten och aldrig uträtta något? Det finns sätt att fixa den känslan. En metod är att använda GTD, eller få saker gjorda, systemet. Den grundläggande idén bakom GTD är att man bryter ner allt du har att göra i uppgifter, lista uppgifter, och sedan gör dem börjar med de minsta, enklaste uppgifter. Ett sätt du kan genomföra GTD är genom att ladda ner Microsofts OneNote till din iPhone. OneNote fungerar särskilt bra för större projekt som involverar stödmaterial och flera mindre uppgifter. Du kan skapa bärbara datorer för större projekt, har mindre sidor för varje uppgift, och sedan synkronisera den till din iPhone så att du kan hålla koll på vad du har åstadkommit.

Instruktioner

På datorn

1 Öppen OneNote.

2 Välj "File" och sedan "Ny" för att skapa en ny bärbar dator. Välj en plats att lagra den bärbara datorn, och sedan skriva en "notebook namn."

3 Klicka på "Skapa ny Notebook" för att skapa och öppna den bärbara datorn.

4 Skriv din uppgift på den öppna sidan. Om du vill infoga en kryssruta, klicka på fliken "Hem", och klicka på "Att göra Tag." Du kan också lägga till anteckningar eller ytterligare information till not sidan.

5 Klicka på "Lägg till sida" för att skapa en ny sida.

6 Klicka på en sida för att redigera den. Högerklicka och välj "Ta bort" för att ta bort en sida.

7 Klicka på "File" för att gå tillbaka till listan med bärbara datorer. Klicka på "Inställningar" bredvid din nya bärbara dator, och välj "Sync" för att synkronisera den med din SkyDrive eller mobila enheter.

På din iPhone

8 Ladda ner och installera den kostnadsfria OneNote app (se Resurser).

9 Tryck på OneNote-appen för att öppna den.

10 Logga in på Microsoft Live-konto. Detta kommer att synkronisera OneNote appdata med att i OneNote program på din dator.

11 Tryck på "Fler bärbara datorer" för att visa nyligen skapade bärbara datorer. Klicka på en för att öppna den.

12 Tryck på en projekt Notebook att se de olika uppgifter den innehåller. När du har slutfört en uppgift, klicka på kryssrutan.

13 Tryck på Quicknotes anteckningsbok för att öppna den. Tryck på "+" ikonen för att skapa nya, osorterade uppgifter i den här bärbara datorn. För att lägga till en kryssruta för uppgiften trycker du på kryssrutan ikonen. När du är klar med uppgiften trycker du på kryssrutan för att markera den stängd.

14 Tryck på "Action" -ikonen i det övre högra hörnet och välj "Synkronisera nu" för att synkronisera sida med OneNote på din dator.