Byta en yttre styrstag i en 1990 Acura Legend

August 31

Byta en yttre styrstag i en 1990 Acura Legend


En defekt yttre styrstag slut i en 1990 Acura Legend kan leda till att föraren att tappa kontrollen över fordonet om kull separera när fordonet är i rörelse. En yttre styrstag ände förbinder styrstången i spindeln. Utan detta sammanhang kommer hjulet driva åt sidan. Kontroll av tillstånd av dragstången slutar som en del av normalt underhåll rutin kommer att låta dig veta när de behöver bytas.

Instruktioner

1 Bryt muttrarna löst med en rörtång på sidan med den defekta dragstången. Lyft fordonet med en domkraft på en ren, fast, jämnt underlag och stödja den på ett säkert sätt med pallbockar under ramen. Ta bort lug nötter och hjulaggregatet.

2 Håll en öppen nyckel mot styrstången, och bryta justeringen låsmutter lös med en annan fast nyckel.

3 Ta bort sprinten från tappen är ansluten till spindeln armen med en tång. Ta bort kronmuttern från tappen med en socket och ratchet. Separera yttre styrstag ände från spindeln armen med hjälp av en dragstång borttagningsverktyg. Ta bort dragstången änden från styrstången, räkna antalet rotationer det tar att ta bort.

4 Installera det nya Dragstång änden på styrstången genom att skruva på den med samma antal varv som det tog att ta bort. Sätt in bulten genom spindelarmen, och trä kronmuttern på bulten. Dra åt kronmuttern till 32 foot-lbs. med en hylsa och momentnyckel. Installera sprinten och böj över muttern med tång.

5 Hålla en öppen nyckel mot dragstångsänden och dra åt inställnings låsmutter med en annan.

6 Montera hjulenheten och lug nötter. Dra åt muttrarna så mycket som möjligt med rörtång. Ta bort jack står och sänka fordonet till marken med hjälp av en domkraft. Dra åt muttrarna till 80 fot-pund. med en hylsa och momentnyckel.

Tips

  • Om man räknar antalet varv som krävs för att ta bort styrstag slut och använder samma antal varv för att installera ersättningsDragStång slut, bör du ha hjulet nära inriktnings specifikationer. Du måste dock ha bilen i linje med en certifierad inriktnings tech för att se dina däck inte slits ut i förtid.