Hur man använder en mobiltelefon i ett annat nätverk

September 27

Hur man använder en mobiltelefon i ett annat nätverk


Möjligheten att använda din mobiltelefon på en annan plats än den aktuella nätverks nätverk är bekvämt för dem som vill använda en annan tjänsteleverantör utan att köpa en ny telefon. Oavsett om du reser utomlands och vill använda ett annat nät under en kort tid, eller byta mobiltelefonnät, måste du låsa upp telefonen för att kunna använda din telefon på ett annat nät. Låsa enheten kräver att du anger en kod som gör att du kan använda telefonen på ett annat transportföretag.

Instruktioner

1 Kontakta telefonbolaget. Kontakta kundtjänsten i ditt nuvarande telefonbolaget. Anmäla ditt företag som du vill låsa upp telefonen. Helt enkelt fråga telefonbolaget för upplåsningskod och de kommer att ge dig en kod som kommer att låsa upp telefonen.

2 Följ låsa instruktioner. Följ instruktionerna från din mobiloperatör för att ange upplåsningskod i telefonen. Efter korrekt in koden, kommer du att kunna använda din telefon på ett annat nät.

3 Kontakta din nya tjänsteleverantören. Kontakta kundtjänsten av nya tjänsteleverantören och aktivera tjänsten.

4 Ta bort din gamla SIM-kortet. Ta stöd av telefonen och skjut ut SIM-kortet från kortplatsen efter start av telefonen.

5 Sätt ditt nya SIM-kortet. Sätt din nya bärare SIM-kort i telefonen och slå på telefonen. Förutsatt att du har aktiverat tjänsten på det nya nätverket, bör telefonen börja arbeta på det nya nätverket omedelbart.

Tips

  • Se till att du är i god status med ditt nuvarande företag för att få upplåsningskod.
  • Du kan bli skyldig att betala en avgift för att få din telefon upplåst, förutom aktivering avgifter med nya bärare.