Felsökning en Sony DSC-W80 med ingen bild på skärmen

July 27

Felsökning en Sony DSC-W80 med ingen bild på skärmen


Sony tillverkar ett enormt utbud av produkter, från digitala fotoramar till Blu-ray-spelare till kameror. DSC-W80 är en av Sonys digitalkameror, och med 7,2 megapixlar, 3x optisk zoom och ett anständigt urval av anpassningsmöjligheter, uppfyller behoven hos de flesta enkla point-and-shoot tillfällen. Kameran har en 2,5-tums LCD, och om du inte kan se något på den skärmen, finns det några vanliga problem som du kan arbeta igenom för att försöka rätta till problemet.

Instruktioner

1 Tryck på "Power" -knappen för att försöka vända på kameran igen, som DSC-W80 stänger av sig själv för att spara batteri efter cirka tre minuter inte används.

2 Visa skärmen i skuggan, eller skugga det med handen, om du är utanför. Skärmen är en LCD, och det kan faktiskt vara på, men inte synliga i starkt solljus. Om detta är problemet, justera skärmens ljusstyrka genom att justera inställningarna i "DISP" i lägesväljaren, som finns till höger på skärmen och nedanför zoomknappen - välj "Brightness" i det här avsnittet med hjälp av kontrollknappen under "Mode" ratten.

3 Ta bort batteriet i ungefär en minut och sedan ersätta den. Detta återställer många av kamerans inställningar och ofta korrigerar mindre problem. Batteriluckan är på den högra kanten av enheten när du tittar på den bakre bildskärmen. Skjut luckan nedåt och lyft ut på sina gångjärn, släpp sedan batteriet genom att skjuta batteri utmatningsspaken, som är nära kanten av batteriet närmast kamerans undersida.

4 Ladda batteriet eller byt ut det om du har en extra. För att ladda batteriet, ta bort den och sedan dra den till dess förutsättning laddare, som ansluts till en elektrisk vägguttag. Laddaren har en indikatorlampa som tänds när batteriet laddas och släcks när det är gjort.

5 Kontakta en Sony servicecenter om du helt enkelt inte kan få kamerans display till arbete. Anordningen kan ha en stor hårdvara problem som kräver teknisk expertis för att åtgärda. Ring 866-766-9272, välj alternativet "2." Du kan också kontrollera Sonys supportwebbplats för att hitta e-postadresser för servicecenter. Se till att du har modellnumret "DSC-W80" redo om du ringer.