99 Ford Ranger Bumper Removal

March 13

Ranger har varit en stapelvara i Fords rada upp sedan 1983 och visar inga tecken på avmattning, vid tidpunkten för publiceringen. 1999 Ranger kom i två grundläggande utföranden - XL och XLT - och hade ett alternativ paket som kallas "Sport", som ersatte "Splash" alternativet paket. 1999 Ranger var en av endast en handfull av fordon i sin tid som inkluderade en klassisk stil stötfångare och inte plast täckt skum som har sett på de flesta fordon genom det sena 1990-talet. Byte av stötfångare på 1999 Ranger är en relativt enkel uppgift, men det kräver hjälp av en assistent.

Instruktioner

Främre stötfångare Removal

1 Höj framsidan av Ranger med en våning jack och skjut jack står under rambalkar. Sänk lastbil på pallbockar.

2 Krypa under den främre stötfångaren och hitta de två dragkrokar. Ta bort de tre skruvarna som håller varje dragkrok till stötfångaren med en spärr och sockeln och dra dragkrokar från stötfångaren.

3 Tryck och håll dimljuset ledningsnätet är utlösningsknappen - om utrustad med dimljus - och koppla selen från dimljuset. Upprepa detta steg på andra dimljuset.

4 Titta på båda sidor av stötfångaren och hitta där dess fäste ansluter till ramen. Instruera din assistent att få ett fast grepp på stötfångaren. Ta bort de fyra stötfångare konsol-till-ram bultar med en Ratchet och uttag och instruera din assistent för att lyfta stötfångaren något och dra bort lastbilen.

Främre stötfångare installation

5 Guide stötfångarfästena mot deras fästen i ramen, med hjälp av en assistent. Krypa under lastbilen och vägleda de etiketter montering dubbar genom hålen i ramens mount. Hand-tråd fyra stötfångare-fästmuttrar på monteringsnitarna.

6 Dra åt stötfångare fästmuttrar till mellan 44 och 59 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

7 Anslut dimljus kablage i uttaget på varje dimstrålkastare, om sådan finns.

8 Ställ en dragkrok på undersidan av stötfångaren och hand tråd sina tre fästbultar. Dra åt tre dragkrokfästbultar till 52 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Upprepa detta steg på andra bogserkrok.

9 Höj Ranger av domkraften står med en våning jack och ta bort jack läktaren. Sänk lastbil till marken.

Bakre stötfångare Removal

10 Lyft den bakre delen av Ranger med en våning jack och skjut jack står under rambalkar. Sänk pickup på pallbockar.

11 Krypa under den bakre stötfångaren. Hitta den registreringsskylt lampan på mitten av den bakre delen av stötfångaren. Vrid registreringsskylt lampans uttag ett kvarts varv moturs för att låsa upp den och dra den från stötfångaren.

12 Hitta den bakre dragkroken - om sådan finns - och ta bort de två muttrarna som håller den till sina monteringsnitarna på den bakre stötfångaren med en spärr och uttag. Ta bort dragkroken från den bakre stötfångaren.

13 Instruera din assistent för att få ett fast grepp om den bakre stötfångaren. Ta bort de fyra stötfångare konsol-till-ram bultar med en Ratchet och uttag och instruera din assistent att dra stötfångaren från fordonet.

Bakre stötfångare Installation

14 Bär stötfångaren på baksidan av Ranger med hjälp av en assistent. Krypa under pickup och vägleda stötfångaren så stötfångaren konsolens bulthål i linje med dem i ramen.

15 Hand-tråd stötfångaren konsol-till-ram bultar, sedan vridmoment dem till mellan 84 och 112 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

16 Sätt registreringsskylten lampan i sitt hål i den bakre delen av stötfångaren och vrid den medurs för att låsa den på plats.

17 Guide den bakre dragkroken - om sådan finns - på sina monteringsbultarna på den bakre stötfångaren och hand tråd sina fäst nits. Vridmoment dragkroken fästmuttrar till mellan 44 och 59 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

18 Höja den bakre delen av trucken av domkraften står med en våning jack och ta bort domkraften. Sänk pickup till marken.