Hur man bygger en Big Block Mopar Engine

July 8

Hur man bygger en Big Block Mopar Engine


Den Mopar big block motorn har varit motor bakom många av de ikoniska Dodge och Chrysler klassiker muskel bil eran i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet. Att ge rörelse till GTX, Road Runner, kornetten och Barracuda ger Mopar massor av muskler. Processen med att bygga en Mopar big block motor är ganska enkel. Den svåraste aspekten spåra alla delar - vissa typer av Mopar motorer delar är knappa.

Instruktioner

Förbereda Bare Block

1 Ta bara blocket till en verkstad och ha det varmt tankas att rensa ut eventuella partiklar och kol som har byggts upp. Därefter har verkstaden Magnaflux den Mopar blocket att avslöja eventuella sprickor, sprickor eller defekter som kan förhindra dess användbarhet. Även helt nya motorblock kan ha fel.

2 Montera kolvarna genom kläm på kolvringar, och sedan bifoga vevstakarna till kolvarna.

3 Montera ventilfjädrarna och vipparmar till cylinderhuvuden. Installera nya frys pluggar i blocket.

Montering den nedre änden

4 Montera vevaxeln och montera ramlageröverfallen längs varje tidning vevaxeln. Dra åt ramlageröverfallen till specifikationer. I allmänhet kommer detta att vara 90 till 100 ft./lbs vridmoment, men denna siffra varierar beroende på motorstorlek och vevaxel tillverkare.

5 Anslut kolvar på vevaxeln med vevstakarna. Noggrant sittplats varje kolv, och undvika repning eller repa cylinderväggarna i installationsprocessen.

6 Vrid vevaxeln och använda en decking verktyg för att säkerställa att toppen av kolvarna inte kommer att piska in i förbränningskamrarna hos cylinderhuvudena. Placera den gallergolv verktyget över toppen av kanten av cylindern medan kolven är på höjden av dess rörelse. Gallergolv verktyget ringas in till rätt höjd för motorn är ombyggda. Rese för en 440 big block kommer att vara något högre än resor för en 396 eller en 426 Hemi motor.

7 Montera bakre huvudpackningen och den bakre huvudlocket. Fäst oljetråget, och fäst sedan bottentransmissions till den främre änden av vevaxeln. Dra runt motorn till övre dödläge, där antalet en cylinder (vänster) är på höjden av sin bana.

Montering Top End

8 Lube loberna och tidskrifter kamaxeln villigt. Sätt kamaxeln långsamt vrida medurs för att säkerställa att varje tidskrift passerar smidigt in i motorblocket.

9 Fäst den övre transmissions till den främre änden av kamaxeln, och anbringa kamkedjan mellan högsta växeln och bottenredskap. Rada upp prickarna som tillhandahålls, i enlighet med specifikationerna för den särskilda typen av motor. För en 440 Mopar bör prick på bottenredskap vara vid klockan sex läget, medan prick på högsta växeln skall vara nära klockan 12.

10 Fäst transmissionskåpan.

11 Fästa bultar i blocket, och fästa packningar huvudet. Glida cylinderhuvudena på plats, och vridmoment dem till 70 ft./lbs av vridmoment.

12 Montera lyftarna och stötstänger, sedan dra åt vipparmarna på cylinderhuvuden. Installera insugningsröret genom att använda kisel epoxi för att anbringa nya packningar. Placera grenröret på blocket, och dra åt den. Montera förgasaren och distributör.

Tips

  • skjuta alltid de anvisningar och specifikationer som anges av tillverkaren av någon eftermarknaden del. Eftermarknaden delar är ofta uppbyggda på olika toleranser än OEM delar, så många Mopar handböcker har specifikationer som inte är tillämpliga på utrustning för eftermontering.
  • Kontrollera alltid kolv clearance vid monteringen en motor. Se till att ventil kombinerar nya cam lyftar och stötstänger med en ny kamaxel. Alla delar av en ventil tåg måste bära ihop.