Hur de-magnetisera en TV CRT

September 15

Katodstrålerör (CRT) TV-apparater ibland har färg renhet problem såsom färgseparationer eller geometriska förvrängningar. Detta kan vara ett tecken på att CRT har magnetiserade och måste vara avmagnetiserade. Det finns två tekniker du kan använda för att avmagnetisera en TV CRT.

Instruktioner

ström~~POS=TRUNC Cykling

1 Slå på TV: n under en minut.

2 Stäng av TV: n under minst 20 minuter.

3 Slå på strömmen igen under en minut.

4 Upprepa steg 1-3 några gånger för att försöka få TV interna degausser att åtgärda problemet.

manuell Degaussing

5 avmagnetisera manuellt en TV CRT med ett kommersiellt degausser, en liten magnet eller en bulkband suddgummi.

6 Om du använder en kommersiell degausser, slå på den och föra den till inom inches i centrum på framsidan av TV: n. Om du använder någon av de andra objekten, börjar i mitten av TV-skärmen också.

7 Sakta degausser eller magnet i långsamma, vidare kretsar tills den cirklar runt omkretsen av TV: n. Det bör ta ungefär fem progressivt större cirklar för att ta sig från centrum till kanten av skärmen.

8 Återställa objektet sakta till mitten av TV-skärmen igen med den platt mot skärmen.

9 Långsamt tillbaka direkt från TV: n, vilket innebär att degausser eller annat föremål åtminstone 5 fot från TV: n.

Tips

  • Om du inte använder en kommersiell degausser för den andra tekniken, tar det längre tid för processen avmagnetisering till work.A degausser eller en bulkband suddgummi kan hittas på elektronikaffärer eller online.
  • Försök aldrig att avmagnetisera en TV CRT från baksidan eller insidan av TV.If du använder en magnet, stick med ett kylskåp storlek magnet. Något större och kraftfullare kan orsaka mer skada på TV i stället för att fastställa det.