Hur ta hand om en automatisk växellåda

September 9

Sändningen på en bil kan vara mycket känslig. Det är också en dyr del av bilen för att åtgärda om förstörd. Att få ut det mesta livet ur din sändning måste du behandla det med så mycket skonsam omsorg som möjligt.

Instruktioner

1 Kontrollera efter läckor. Varje gång du tar bilen ut, kolla under bilen där det har suttit för att säkerställa att det inte finns några läckor. Om du ser en läcka, kontrollera det och få det fast. Det kanske inte är transmissionen men detta är kritiskt.

2 Byt transmissionsolja. Kontrollera vätskenivån och villkor ofta. Vätskor måste vara mer av en röd färg än smutsig brun. Se bilens ägare handbok om hur ofta för att ändra transmissionsolja. Använd rätt typ för din typ av bil. Ju renare den överföring, desto jämnare kommer det att fungera.

3 Använd överväxel så ofta som möjligt. Detta är den högsta växeln, som de flesta bilar kommer att göra automatiskt under normal körning omständigheter. I vissa bilar kan du behöva slå på eller stänga av. Detta gör det möjligt för motorn att köras med lägre varv per minut eller rpm vid en hög hastighet, även ger dig bättre gas körsträcka. När bilen är tyngre eller under körförhållanden som bergig terräng, måste du byta växel av att göra det lättare för transmissionen.

4 Skiftande. Behandling av växling är en viktig del av att upprätthålla en sändning. Det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att växla med en automatisk växellåda. Inte flytta för att parkera eller bakåt tills bilen är helt stilla. När du flyttar från park till en annan växel, alltid driva din broms ned. Växla inte från park till en annan växel medan dina varvtal är revved upp.

5 Bogsering. I händelse av att bilen går sönder eller behovet av att bogsera inträffar vara försiktiga med hur detta görs. Dina drivna hjulen får aldrig vara på väg vid bogsering. Till exempel, på en framhjulsdriven bil, kommer du lyfter framhjulen och lämna bakhjulen på vägen.

Tips

  • Inte alla fordon är likadana. För specifik behandling av din sändning, se din ägarmanual.
  • Om du upplever en läcka, rolig buller eller någon växling tvekan, ta bilen för att få det kontrolleras av en fackman.