Plasma Vs. LCD för ett ljust rum

May 23

Plasma Vs. LCD för ett ljust rum


Det finns många faktorer att tänka på när man gör en investering hemmabio; varav en är den typ av rum TV det kommer att hållas i. Plasma-TV och LCD-TV är bättre lämpade för olika miljöer. Att känna skillnaderna mellan varje skärm ser till att du gör det bästa valet för just din hem.

plasmaskärmen

En plasma-TV består av två plattor av glas som har tusentals neonfyllda celler som ligger mellan dem. Dessa celler förvandlas till lysande plasma när elektriskt laddade. Biprodukten är individuella färg visning pixlar, vilket skapar bilden du ser på skärmen.

LCD skärm

En LCD-display består av flytande kristaller pressas mellan två glasskivor. En bild produceras när en elektrisk laddning anbringas på kristallerna. När elektriskt laddade kristallerna blir synliga för betraktaren.

Bright visningsmiljö

På grund av att varje skärm användning av olika tekniker, plasma och LCD-TV utför olika beroende på miljön. Om du vill visa din TV i ett starkt upplyst rum, är en LCD-skärm bättre lämpade .. Plasma kan lida i ljusa rum på grund av deras högreflekterande skärmar, som ibland ger sken. Plasma bildkvalitet kan också visas dim i ett starkt upplyst rum. LCD-TV inte bara prestera bättre i en artificiellt väl upplyst rum, men också ett starkt sol upplyst rum.

plasmaLösningar

Om du redan har en plasma-TV, och vill använda den i en ljus miljö, det finns åtgärder du kan vidta. Du kan ändra plasma bild inställning från normal till Vivid läge, vilket ökar ljusstyrkan. Du kan också höja ljusstyrka på egen hand. Ökad ljusstyrka kan göra en plasma prestera bättre i ett starkt upplyst rum, men bildkvaliteten kan bli lidande.