Hur man byter tändstift i en Camry V6

January 3

Hur man byter tändstift i en Camry V6


Toyota Camry är en av de mest sålda bilar i historien. Camry är en pålitlig och pålitligt fordon, men som med alla bilar, gör det kräver underhåll. Tändstift är en viktig komponent vid förbränning av bensin i motorn. Rekommenderade intervall för tändstifts ersättning är 30.000 miles eller 24 månader. Underlåtenhet att ersätta tändstift i rätt tid kommer att påverka prestanda och så småningom tillförlitligheten hos motorn. Byte av tändstift i tid med högkvalitativa pluggar hjälper dig att njuta och skydda din Camry.

Instruktioner

1 Markera platsen för varje kabeln med en markör på en bit maskeringstejp. Fäst varje maskeringstejp etikett lämplig kabeln. Upprepa för varje av de sex tändkablarna.

2 Ta tag i bagageutrymmet på kabeln, och försiktigt dra ur kontakten bort från tändstiftet. Vrid start något att lossa svåra att ta bort tändkablarna. Använd nål tång för att avlägsna svåra att nå tändkablarna.

3 Ta bort varje tändstift använder uttaget, förlängning och spärr.

4 Ställ gapet varje nytt tändstift till 0,35 tum använder tändstiftsgapet mätverktyg.

5 Trä varje tändstift i motorn för hand med bara uttaget och förlängningen.

6 Dra varje tändstift till 22 fot pounds vridmoment med momentnyckel.

7 Byt varje kabeln på lämplig tändstiftet genom att trycka hårt på kabeln boot ner på kontakten tills det säte.

8 Ta bort maskeringstejp etiketter från tändkablarna.

Tips

  • Toyota Camry modeller skiljer sig från år, och bör du konsultera en lämplig reparationshandbok för information som är specifik för din bil.
  • Ändra tändstift på en sval motor för att förhindra eventuell skada på mekaniker.