Felsökning läcker olja

June 28

Tvärtemot vad många tror, ​​bilar inte använder upp motorolja. Om bilen är genomgående låg på olja, du antingen har ett oljeläckage eller en motor som är brinnande olja. Du kan upptäcka det sistnämnda villkoret av blå rök kommer ut ur avgasröret. Bilar som bränner en hel del olja är kandidater för motor ombyggnad. Även om du inte kan fixa ett oljeläckage, kan du hjälpa till att diagnostisera det, spara mekaniker tid (och dina pengar).

Instruktioner

1 Öppna huven och leta efter uppenbara tecken på väta. Oljeläckage brukar komma från en packning: en bit av material, vanligtvis gummi, kork eller silikon, som skapar en tätning mellan två metalldelar. Leta efter platser där olika delar av motorn är ihopskruvade.

2 Inspektera under bilen med en ficklampa för tecken på fukt. Olja här kan vara från en läcka under motorn, eller det kan samla in från en läcka högre upp. Torka misstänkta områden rena med en trasa så att du kan inspektera dem noga och lokalisera läckan källa.

3 Tänk att få motorn professionellt ånga-rengöras en automatisk reparationsverkstad om olja har läckt ut överallt. Detta kommer att göra det lättare för dig eller din mekaniker att lokalisera läckan.

4 Placera en stor bit kartong på marken under motorn. Gör märken på kartong för att indikera dess läge i förhållande till däcken och bilens främre och bakre. Lämna den på plats över natten. Använd stenar för att hålla ner om du parkera utanför. (Vissa oljeläckage inträffar endast när motorn är igång, men kartong metoden som beskrivs här kommer fortfarande att hjälpa till att lokalisera denna typ av läckor, eftersom oljan kommer att droppa ner.)

5 Kontrollera pappen på morgonen för att bestämma mängden av läckage och där det droppar från.

6 Du kan hitta andra typer av läckor. Motorolja ur flaskan är färgen på honung. Olja som har varit i motorn för en liten stund är mörkbrun eller ens svart. Kylvätska är grön och luktar sött. Bromsvätska är mycket ljust brun (nästan klar) och mycket hala. Automatisk transmissionsolja och servostyrning vätska är oftast röd.

Tips

  • Reparation läcker när de uppstår. Det är svårare att diagnostisera en läcka när allt är blött och sipprar än på en annars torr och ren motor.
  • Om du har en läcka, vara extra vaksam om att kontrollera alla vätskor regelbundet.
  • Sluta köra omedelbart om oljelampan på instrumentpanelen tänds. Kör en motor utan tillräckligt med olja kommer att leda till mycket kostsamma reparationer.