Hur att parkera en bil på gatan

June 11

Säkert parkera din bil är en av de viktigaste sakerna att veta hur man gör. På en parkeringsplats, ytan oss oftast platt, med fina riktlinjer som gör det enkelt att på ett säkert sätt göra parkeringen. Parkera bilen på gatan, men det är en helt annan boll av vax. Det finns flera saker du måste vara medveten om när du deltar i parkeringsplatser.

Instruktioner

1 Titta på det område där du tänker parkera. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för din bil för att passa, så att du kan få in och ut ur utrymmet och du inte hindra andra fordon. Observera också färgen på trottoaren, som olika pansar färger har olika begränsningar för deras användning (inte t.ex. röda = inte parkera där, vit = lastzon).

2 Om det finns utrymme för din bil och du behöver inte nödvändigtvis att parallellt park, dra bilen åt sidan av gatan, intill trottoarkanten. Den högra sidan av bilen bör inte vara mer än 12 till 18 inches bort från trottoarkanten. Om du är vidare att än, kan bilen posera som en fara för andra förare.

3 Om du behöver parallellt park i ett utrymme som är tillräckligt stor för bilen, dra bredvid bilen framför parkeringsplatsen och signal till höger (detta informerar om kommande trafik om din avsikt att parkera). Placera bilen i omvänd och säkerhetskopiera samtidigt som du vrider ratten åt höger. Detta kommer att orsaka baksidan av bilen för att svänga in i fläcken. När bilen är ungefär halvvägs in, vrida ratten tillbaka till centrum för att svänga den främre delen av bilen till platsen, samtidigt som man fortsätter att röra sig bakåt. Centrera fordonet i parkeringsplats.

4 Om du parkerar på en kulle, finns det ett ytterligare steg du måste ta: Dra bredvid trottoaren som du gjorde i steg 1, vilket gör att du är nära trottoarkanten. När bilen är i stället, placera foten på bromsen och sätta bilen i friläge. Vrid ratten (och däck) åt vänster, om du kommer uppför eller åt höger, om du kommer nedförsbacke. Ta bort foten från bromsen och låt bilen rulla så att framdäcken rullar in i trottoarkanten. Placera bilen i parken och dra upp parkeringsbromsen.

Tips

  • Nyckeln till parkeringsplatser är att vara så diskret som möjligt. Leta efter platser som är säkra för bilen och för andra förare på vägen.
  • Försök inte att parallellt park i ett utrymme som är precis tillräckligt stor för bilen. Du kan hamna orsakar skador på bilar runt dig, och det kommer att vara omöjligt att komma ut ur utrymmet.