Hur Komponent högtalare fungerar?

March 9

Komponenthögtalare Anslut till en mottagare

För att få den signal de behöver för att återge ljud, måste komponent högtalare ansluta till en central enhet som kallas en mottagare. Mottagaren, som namnet antyder, tar emot data på vilka ljud måste skapas från källor såsom TV, radiosignal, CD-spelare, fonograf, DVD-spelare, MP3-spelare, eller nästan vad som helst annat som kan producera ljud. Mottagaren översätter sedan denna information till elektriska impulser redo att skicka till högtalarna.

Låter färdas ner två trådar

När mottagaren har mottagit och bearbetat ljud, skapar det elektriska impulser som syftar till att motsvara den ljud signal.These elektriska impulser skickas till mottagarens högtalaranslutningar; dessa anslutningar fungerar som terminaler för två trådar (positiva och negativa, vanligen färgkodade som rött och svart) som leder till terminalerna på högtalarna själva. Dessa ledare är i allmänhet tillverkade av koppar, även om vissa high-end högtalarkabel kan vara gjord av guld för bättre ledningsförmåga. Oberoende av tråd sammansättning, högtalarkablarna nästan alltid avskärmade för att förhindra inblandning utifrån.

Högtalare Vibrera för att återge ljud

När de elektriska impulserna mottas av högtalarna, är en elektromagnet inuti högtalaren används för att slå de impulser till vibrationer. Dessa vibrationer är vid den exakta frekvensen för att återge ljudet behandlas av mottagaren; eftersom ljudvågor är inget annat än vibrationer i luften, är frekvensen av vibrationer som skapas av högtalaren och dess elektro emot av det mänskliga örat så exakt återgivna ljudet.

kvalitets~~POS=TRUNC frågor~~POS=HEADCOMP

Komponent högtalare är allmänt tillgängliga i en mängd olika kvaliteter och priser. Det verkar finnas ett nästan obegränsat urval av off-märket högtalare, men dessa högtalare är inte känd för att producera mycket exakta ljud reproduktioner. Eftersom frekvensen av vibrationer som skapas av högtalarna måste vara mycket exakt för att återge ljud med tydlighet och precision, kan lägre högtalare som snåla på kvalitetskontroll producerar förvrängda, TENN, eller andra oönskade ljud.