Skillnaden mellan en 2WD & 4WD Transmission

February 4

Skillnaden mellan en 2WD & 4WD Transmission


Två- och fyrhjulsdrift automatisk och manuella växellådor är nästan identiska i nästan alla sätt. De har samma hölje, utväxlingar och ofta - men inte alltid - har samma spline räkna med den utgående axeln. Primära skillnader är tvåhjuliga växellådans utgående axel är längre än fyra hjul version och fyrhjuliga transmissioner mate till en fördelningslåda. Vissa biltillverkare bygga sina tvåhjuliga transmissioner så att de kan omvandlas till fyrhjuliga modeller.

Bakgrund

Många bil tvåhjuliga sändningar kan omvandlas till lastbil fyrhjulsdrift, men de är inte nödvändigtvis perfekt för kraven från fyra-Wheeling. General Motors bil sändningar, inklusive prestanda Muncie M21 och M22, och Saginaw och Borg Warner T-10, kan konvertera till fyra hjul så länge de inte ombeds att göra några tunga knockabout terrängkörning. Bristen på låga växlar gör transversing terräng svårt. Två hjul lastbil transmissioner, såsom Muncie SM420, SM465 och NV4500 och NV3500 enkelt ihop med en fyrhjulsdriven överföringsfallet och kan hantera kraven från grov terrängkörning.

Identifiering

En två-hjuliga överföring identifieras genom sin långa tailshaft med den bakre delen som består av en överväxelenhet. Den fyrhjulsdrift överföring har också en bakre overdrive aggregatdel, men det parar med en fördelare som fördelar kraften till de främre och bakre axlarna. Tvåhjuliga sändningar har ingen överföring fall. Men vissa fordon som tvåhjulsdrift Ford Bronco II, har en dummy överföringsfallet för att underlätta omvandlingen till fyrhjulsdrift genom att endast kräva en ny utgående axel.

stora skillnader

GM SM465 och TH350, och AISIN AX-15 transmissioner exemplifierar några av skillnaderna mellan två- och fyra-hjulingar. GM producerade SM465 manuell växellåda 1968-1991 för sin halv genom tre-ton Chevrolet och GMC lastbilar och sport utility fordon. Genom 1978 SM465 två- och fyrhjuliga sändningar innehöll identiska inre delar utom för den utgående axeln. Den fyrhjuliga version hade en 10-spline utgående axel och överföringen. De två hjul modell hade en 35-spline utgående axel med den konventionella två-hjuls stil tailhousing. Från 1979 till 1991, den fyrhjuliga SM465 innehöll en kortare 32-spline utgående axel. Den tvåhjuliga SM465 s 35-spline kvar och dess interna speglade fyrhjulig version. Den TH350 automatisk kom i både två- och fyra-hjulsapplikationer med tvåhjuliga versioner som har tailhousings längder av 6, 9 och 12 inches medan fyrhjuling utgång parat med överföringen. Ax-15 två- och fyrhjuliga sändningar innehöll samma inre delarna, men det tvåhjuliga version hade en 14-spline axeln och fyrhjuliga har en 23-spline axel.

Transfer Case

Fördelningsväxeln är ansluten till den bakre delen av transmissionen bör vara en döda giveaway att fordonet är fyrhjulsdrift. Dock kan överförings fall vara en attrapp för senare omvandling för fyra-Wheeling. Rörelseöverförings fall ansluta till sändningen och använda två drivaxlar för att dela kraften mellan fram- och bakaxlarna. Dessa är en deltid manuell överföring fall drivs av föraren eller deltid elektronisk aktiveras med en switch. Vissa fordon, såsom sportbilar, har heltid permanent låsta överförings fall.