Hur man spelar in videoband till DVD-skivor

July 31

Hur man spelar in videoband till DVD-skivor


DVD-skivor är inte bara lättare att lagra än videokassetter - de kommer också att hålla längre utan förnedrande i kvalitet. Om du har en massa gamla kassetter, kan du bevara dessa videor genom att spela in dem på DVD-skivor. Det finns två grundläggande sätt att göra detta - du kan ansluta din videobandspelare till en DVD-inspelare eller en dator om den innehåller en DVD-brännare med programvara DVD-inspelning.

Instruktioner

DVD-inspelare

1 Anslut kassettspelare till DVD-inspelaren om du inte har en DVD / videobandspelare. Anslut videobandspelaren till DVD-ingång, anslut sedan DVD ingången till TV: n. Du kommer att behöva använda RCA kompositkablar, som använder gula, vita och röda kontakter.

2 Sätt i ett videoband i videobandspelaren och se till att den spolas tillbaka till början eller till den punkt som du vill spela in från. Sätt i en inspelningsbar skiva i DVD-inspelaren, vilket gör att den är korrekt formaterad (DVDR +, DVDR-) för brännaren.

3 Slå på TV: n och ställa in ingångskanal för kabelanslutningen används för att koppla DVD-inspelaren till TV: n.

4 Spela kassettband och tryck sedan på DVD "Record" knappen en gång bandet når den punkt där du vill börja. Generellt trycka på "Paus" knappen under inspelningen stoppar aktuellt spår och startar en ny när du återupptar.

5 Tryck på "Stop" -knappen när du är klar med inspelningen på skivan. Beroende på brännaren, kan du behöva formatera skivan enligt tillverkarens instruktioner med inspelaren.

Dator

6 Installera en video capture enhet till datorn. Detta kan vara en intern en som är installerad i en PCI-kortplats eller en extern en som ansluts via en USB-port. Anslut videobandspelaren till inspelningsenhet med hjälp av RCA-kompositkablar.

7 Installera programvaran som medföljer inspelningsenhet till datorn med hjälp av cd-skivan som medföljer enheten. Denna programvara ger drivrutiner för datorn att känna igen enheten och program för att visa och spela in video.

8 Öppna videoinspelningsprogrammet på datorn, sedan in kassetten i videobandspelaren och tryck "Play". Leta efter bandets videobilden visas på programmets skärmen.

9 Tryck på programmets "Record" -knappen på skärmen för att börja spela in video, klicka sedan på "Stop" -knappen för att avsluta inspelningen och konvertera inspelningen till en videofil. Om du vill att videon delas upp i kapitel på DVD, spela in delar av filmen i separata filer.

10 Växla till datorns DVD-bränning programvara och ladda upp videofilen (er) till detta program. Beroende på program som du har, kan videoinspelning ansökan har en option som gör detta automatiskt.

11 Sätt i en inspelningsbar DVD-skiva i skivenheten.

12 Klicka på programmets "Record" eller "Burn" för att spela filerna på DVD. De exakta instruktioner kan variera beroende på vilket program du använder. Applikationen kan också ha andra alternativ som att välja att spela in NTSC, för amerikanska spelare, eller PAL-format, som används i Europa.