Hur man reparerar en automatisk domkraft

June 23

En hydraulisk domkraft är en av de bästa investeringar du kan göra i auto reparationsverktyg. Det är mångsidig och serverar en funktion inte lätt kopieras. Jacks kan vara dyra men, särskilt om du har ett stort fordon eller behöver en särskild anknytning till hålla domkraften på plats. När en domkraft slutar fungera, kan du göra ett par saker innan du tar den till en professionell verkstad. Om du inte kan fixa det eller osäker på hur, har ett professionellt utseende på det - en domkraft som misslyckas samtidigt lyfta något kan skada dig eller skada din bil.

Instruktioner

1 Kontrollera maxvikten för domkraften. Ett vanligt problem är att försöka lyfta ett fordon med en domkraft som är för svag. Jämföra vikten på domkraften till vikten av fordonet. Kapaciteten för domkraften kan hittas i dokumentationen som följde med jack; fordonets vikt vanligtvis är skriven på en skylt på förardörrstolpe.

2 Dra kolven från uttaget. Du skulle kunna pumpa ut, eller du kanske måste öppna avlastningsventilen och dra. Då den sträcker sig, leta efter alltför olja på kolven och bindning i kolven när den sträcker sig. När du har kolven hela vägen ut, kontrollera tätning för skador eller nypor. Tätningen bör se jämntjock hela vägen runt. Kontrollera kolven för smuts som kan fastna. Kolven ska vara fri från smuts och skräp.

3 Öppna locket på oljebehållaren. Du kan behöva en skruvmejsel för att bända bort locket från behållaren. Nivån bör vara ungefär en kvarts tum under nivån för tanklocket. Toppen på oljan om den är låg, och ersätta av tanklocket. Oljebehållarens lock är vanligtvis det översta hålet.

4 Bleed luften från systemet. Sänk domkraften. Öppna avlastningsventilen, och snabbt pumpa handtaget flera gånger. Pumpa jack upp till sin fulla höjd, öppna frigör vale, och låt den sjunka. Om det inte når sin fulla höjd, upprepa processen tills den gör.

5 Testa domkraften med en lätt last. Om det fortfarande har problem med lyft, troligen är det problem med pumpen, och du bör ta kontakt till en reparationsverkstad för att ersätta pumpen.

Tips

  • Använd endast hydraulolja som rekommenderas av uttaget tillverkare. En felaktig jack kan orsaka skada, så om du är osäker på din förmåga att reparera domkraften, ta det till en reparationsverkstad.
  • Arbeta aldrig under ett fordon som stöds av en domkraft. Placera alltid på pallbockar eller annan fast bärare.