Hur man tar bort bränsletanken på en 2005 Chevy Trailblazer

December 17

Hur man tar bort bränsletanken på en 2005 Chevy Trailblazer


Chevrolet Trailblazer började tillverkas 1999, och såldes tillsammans med Blazer tills Blazer blev utslagen i 2003 års modell. Den 2005 vägvisare var utrustad med en 4,2-liters, in-line, 6-cylindrig motor. Den 4,2-liters var kapabel att producera 275 hästkrafter och 275-fot pounds av vridmoment. Avlägsnande bränsletanken på vägvisare görs vanligen om bränsletanken läcker, eller för att få tillgång till bränslepumpen. Bränsletanken ligger längs förarens sida rambalkar och bränslepumpen för 2005 Trailblazer ligger inne i tanken.

Instruktioner

1 Lyfta den bakre delen av vägvisare, med användning av en två-tons eller större kapacitet jack nedanför axelhuset. Placera två jack står vid vardera änden av axelhuset, precis innanför hjulen. Använda fordonsramper för att lyfta fordonet kommer att ersätta behovet av pallbockar. 2-ton jack kommer att behövas längre fram i det här projektet. Som stoppklossar framför båda Trailblazer framhjul.

2 Låg under den bakre stötfångaren av Trailblazer, och skjut din kropp mot framsidan av SUV, tills du är i stånd att fysiskt komma åt bränsletanken och dess komponenter.

3 Skjut domkraften och en längd av styrelse (en fot lång och 4-inches bred) under tanken. Placera brädan ovanpå uttaget mellan domkraften och bränsletanken. Höja domkraften tills den skapade plattformen vilar mot botten av bränsletanken. Tryck inte på botten av bränsletanken med domkraften och plattform, eller du riskerar att punktera eller skada bränsletanken.

4 Avsluta underifrån baksidan av Trailblazer och promenad till förarsidan av SUV. Låg nära bakhjulet av Trailblazer, på förarsidan, och manövrera din kropp tills du kan se och fysiskt komma åt påfyllningsröret och ångan returröret. Ta bort slangklämman vid botten av tankhalsen, samt slangklämman från ångan returröret. Använd en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag, tillsammans med en 4-tums eller längre förlängning för att avlägsna klämmorna. Separera gummislangar i botten, från halsarna som skjuter ut från bränsletanken.

5 Rör på kroppen så att du är i det ursprungliga läget, under vägvisare, med tillgång till den inre sidan av bränsletanken. Ta bort 2-bränsletank rem bult, med hjälp av en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag, tillsammans med en 9-tums förlängning. Tillsatsen av förlängningen är att få inflytande på tanken bandet bultar. Vrid båda bultarna moturs tills de är helt ur ramen. Dra tankband ner och ut ur vägen av tanken.

6 Sänka tanken halvvägs mellan marken och SUV, med hjälp av domkraften och skapade plattform. Tanken måste vara tillräckligt låg för att man fysiskt kan komma åt den övre delen av tanken, men inte så låg att skada anslutningarna på toppen av tanken.

7 Ta bort anslutningarna bränsleslangen från bränslepumpen, genom att ta bort deras slangklämmor. Använd en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag, tillsammans med en 4-tums eller längre förlängning, för att få tillgång till slangklämmorna. Bränslepumpen på 2005 vägvisare är monterad i toppen av bränsletanken. Ta bort den elektriska kontakten från bränslepumpen genom att klämma plastflikarna på kontakten, samtidigt dra kontakten från bränslepumpen.

8 Sänk tanken helt till marken, endast efter att du har fysiskt och inspekteras visuellt om du har tagit bort alla anslutningar till bränslepumpen. Sänkning av tanken utan bryta dessa anslutningar kan skada hela bränslesystemet, eftersom bränsleslangarna är mycket tunn, och kablarna till bränsle sele är mycket lätta spårvidd ledningar.

9 Placera en bit kartong intill den bakre delen av bränsletanken och skjut bränsletanken mycket långsamt på pappen. Använd kartong för att manövrera bränsletanken från undersidan av Trailblazer. Eventuell statisk laddning som skapats av gnidning av bränsletanken på marken, kan antända bränsleångorna och orsaka allvarliga skador på dig eller ditt fordon.

Tips

  • Om du tar bort tanken för att byta ut bränslepumpen, är det rekommenderat att du tömma tanken helt före installationen. Du kan tömma bränsletanken i ett vanligt gas kan med hjälp av en stor tratt, och någon att hålla tratten. Vända behållaren upp och ned in i kanalen, för att tömma tanken. Dränering av bränsletanken gör att installera tanken mycket lättare. Tänk på att du kommer att behöva sätta minst 3 liter tillbaka till tanken, före start av Trailblazer, för att prima bränsleledningarna, och motorn och säkert köra bränslepumpen.
  • Denna hela projektet handlar om bensin och bensinprodukter. Försök inte detta projekt förrän du har läst den bifogade säkerhetsdatabladet för lämpliga säkerhetsåtgärder för att använda runt bensin. Bensin är mycket brandfarligt och frätande, i både flytande och gas. Håll detta jobb borta från öppen eld, gnista, överskottsvärme, statisk elektrisk laddning, och cigarettrökning. Underlåtenhet att följa denna varning kan leda till allvarliga körskador, eller personskador.
  • Om du har några tvivel om din förmåga att på ett säkert sätt utföra detta projekt, sedan på något sätt bör du försöka projektet alls. Ta bilen till en ASE certifierad mekaniker eller butik för att säkerställa att din lastbilens bränsletank avlägsnas på ett säkert sätt. Certifierade mekaniker utbildas i alla säkerhetsförfaranden, spiller inneslutning förfaranden och SDB förfaranden för korrekt avlägsnande av bensinrelaterade produkter. Det är bättre att vara säker om du inte känner att du kan slutföra projektet på ett säkert sätt.