De korrekt laddning Rutiner för en mobiltelefon batteri

April 23

De korrekt laddning Rutiner för en mobiltelefon batteri


När du laddar din mobiltelefon batteri, du brukar göra så utan att det mycket tanke. Processen batteriladdning, är dock mer komplicerad än många tror. Alla mobiltelefonmodeller är något annorlunda, men de flesta telefoner använder litium-jon-batterier. Efter de korrekta förfaranden avgiftssystem för batteriet förlänger dess livslängd, vilket ger dig mer tid att prata, skicka ett SMS eller surfa på Internet.

Bestäm batteritid

Din mobiltelefon batteritid hjälper dig när du behöver ladda den. De flesta telefoner separata batteritid i två kategorier: taltid och passningstid. Taltid innehåller helst du använda telefonen för att ringa ett samtal, skicka ett e-postmeddelande, använder snabbmeddelanden eller spela ett spel. Standby-tid är den tid du har på telefonen men inte aktivt använder den. En smartphone genomsnittliga samtalstiden är cirka fem timmar, och passningstiden i genomsnitt 150 timmar. Regelbundna mobiltelefoner ge cirka 10 timmars taltid och 400 timmars passningstid. Kontrollera din mobiltelefon s instruktionsbok för att ta reda på hur mycket samtalstid och passningstid det ger.

När du ska ladda

Om du har en smartphone, märker du förmodligen hur snabbt förlorar en avgift. Animerad grafik, ljusa skärmar och program som körs kraftigt tömma batteriet. Batteriet rinner ofta snabbt även om du inte använder telefonen. Du måste ladda de flesta smartphones varje dag om du använder dem ofta under dagen. Batteriet i vanliga mobiltelefoner varar mycket längre, så du behöver inte ta ut dem så ofta. Ladda en vanlig mobiltelefon om alla tre dagar om du använder den ofta. Om du inte använder telefonen ofta, ladda den en gång per vecka.

Grundläggande batteriladdningsordningen

Stäng av telefonen innan du börjar ladda det. Ladda telefonen när den är på kan förhindra att batteriet laddas fullt. Om du måste använda telefonen medan den laddas det, stänga av telefonen så snart som möjligt. Med den medföljande kabeln med telefonen ansluter telefonen till datorn eller ett eluttag för att ladda den. Titta på telefonens batteriikonen att veta när man ska stoppa laddningen. Vissa telefoner visar ett "Laddning klar" -meddelande, medan andra visar en bild av ett fulladdat batteri. Du behöver inte ladda batteriet helt för att använda telefonen. Om laddaren eller telefonen känns väldigt varmt eller hett, koppla ur telefonen från laddaren omedelbart.

Batterispartips

Om telefonens batteritid rinner mycket snabbt, prova att stänga några av de särdrag. Till exempel, animerade bakgrunder, musikaliska ringsignaler och vibrationer ständigt tömma telefonens batteri. Appar som körs och använder kameran också tömma batteriet. Bluetooth är en viktig orsak till batteriet laddas ur, så stänga av den när du inte använder den. Om du lämnar telefonens serviceområde, går telefonen roamingläge som det ser ut för en signal. Detta drar mycket batteri, så stäng av telefonen för att undvika det.