Hur man tar bort baksätet från ett fokus 2005

October 17

2005 Ford Focus fick högt betyg för sin rymlig interiör, hantering Euro-stil och manövrerbarhet. Insurance Institute for Highway Safety, var dock inte så förtjust med det efter fyra-dörrars sedan betyget dålig sidokollision krocktester. Trots att Focus hade en bra säkerhetsklassning. Ta bort baksätet för att få lastutrymmet eller att komma in i bagageutrymmet om stammen låset inte kommer att fungera.

Instruktioner

avlägsnande

1 Ta bort de två säteshållaren bultarna från framkanten av sätet, med hjälp av en spärr och uttag. Lyfta den bakre kuddanordningen upp och ut ur passagerarutrymmet.

2 Dra mitt bakre axel säkerhetsbälte ut något från sitt stuvade läge och placera säkerhetsbälte sadelgjord hållare, eller en pålitlig klämma, uppför och inom 8 inches av säkerhetsbältet stoppknappen.

3 Ta bort den centrala säkerhetsbälte spänne fäste hållare bult, med hjälp av en Torx förare och spärr. Fäll ryggstödet framåt för att exponera monteringsdetaljer. Ta bort de fem ryggstödshållbultar, med hjälp av en Ratchet och uttag, sedan flytta ryggstödet från passagerarutrymmet.

Installation

4 Placera ryggstödet i dess ställe. Installera och dra åt hållbultarna till 18 foot-pounds, med hjälp av en fot-pund momentnyckel och uttag.

5 Installera central säkerhetsbälte spänne fäste och bult, sedan dra åt bulten till 41 foot-pounds. Skjut ryggstödet upp i upprätt läge. Ta bort säkerhetsbältet bandet hållaren, och se till att bältet dras normalt.

6 Montera baksätets sittdyna. Installera de två bakre kudde hållare bultar och vridmoment dem till 18 foot-pounds. Testa driften av sits och rygg, och se till att de ändrar positioner som förväntat och allt fungerar normalt.

Tips

  • Säkerställa att bandet gör twist under denna procedur. Om bältet inte dras normalt efter detta förfarande, kan du ha infört en twist i bältet. Justera vid behov för att tillåta bandet att fungera som avsett.