Grunderna i Blu-ray spelare

October 23

Videoteknik har kommit längs vägen i 100 år. Ett sekel sedan, filmer var svartvitt, tyst och kunde inte göras på natten. Under 2011 har filmsteknik utvecklats för att ens gå bortom den fysiska användningen av film till högupplöst digital video. För HD-video hemma, måste du använda en Blu-ray-spelare - den enda HD-format på marknaden, och med augusti 2011.

Blu-ray-skivor

Blu-ray-skivor ser på ytan, nästan precis som DVD-skivor. En Blu-ray-skiva är samma storlek som en traditionell dvd, men det är där likheterna slut. Blu-ray-skivor håller fem gånger så mycket digital information som en DVD, vilket möjliggör mycket större filer som ska lagras på skivan. I praktiken innebär detta att en Blu-ray-skiva kan rymma tillräckligt med information för att spela en full längd HD-film.

Blu-ray-spelare

Traditionella DVD-spelare kommer inte att spela Blu-ray-skivor, eftersom lasern som läser en Blu-ray-skiva är annorlunda. DVD-spelare använder en röd laser för att skanna skivor men Blu-ray-spelare använder en blå laser - därav namnet. Denna blå-violett teknik är vad möjliggör högre densitet media och mer information om varje skiva.

Bakåtkompatibilitet

En traditionell DVD-spelare kommer inte att spela en Blu-ray-skiva, men motsatsen är inte sant. Blu-ray-spelare kan läsa Blu-ray-skivor och DVD-skivor, vilket innebär att du inte behöver kasta ut din gamla James Bond box eller de insamlade säsonger av "Alla älskar Raymond" som du köpt på DVD så snart som du uppgraderar Blu-ray. Spelarna ända upp-skanna gamla medier, vilket innebär små förbättringar i ljud- och bildkvalitet även en Blu-ray-spelare inte magiskt kan konvertera en gammal svart-vit film till fantastiska HD.

Typer av spelare

Från och med offentliggörandet, var Blu-ray marknaden ständigt växande. De flesta större elektronik och datorföretag gör Blu-ray-spelare, så att välja rätt spelare för dig blir en fråga om pris eller varumärkeslojalitet. Om du har HD-kabel och vill spela in program i HD, överväga en Blu-ray-brännare enhet, som spelar och spelar in till tomma media som en del av din hemmabio. När du ansluter din Blu-ray-spelare till din hemmabio, se till att använda HD-media gränssnitt - eller HDMI-kablar, annars HD-kvalitet går till spillo.