Fakta Om skyddslack

October 28

Fakta Om skyddslack


Konform beläggning är ett skyddande skikt av dielektriskt material, som anbringas på en kretskortsenhet i ett försök att skydda sina många komponenter. Den används ofta inom utomhusprodukter och även känd för att öka hållbarheten.

Fakta

kan kontrolleras konformationsbeläggning med användning av en UV-ljussystem. Eftersom majoriteten av beläggningar kommer med en markör som visar upp när de införs för UV-ljus, kan konform beläggning arbetet skannas för precision med hjälp av detta system.

typer

Det finns flera konform beläggning materialtyper, såsom silikon som är fukt- och stöttålig. Epoxibeläggningar tillåter motstånd mot kemiska hot och är enkla att sätta på men svårt att ta bort utan att skada komponenter i kretskort. Akrylbeläggningar är också tillgängliga och torka snabbt eftersom de absorberar endast små mängder av fukt.

fördelar

Skydd mot så många faktorer som skulle kunna skada ett kretskort är det som gör skyddslack fördelaktigt att ha. Hot såsom svamp och korrosion ingår på grund av skyddslack. Damm är också ett allvarligt hot mot en kretsenhet som skulle behöva behandlas det inte vore för skyddslack.