Hur man ändrar hjul på en bil

August 19

Hur man ändrar hjul på en bil


Det är viktigt för en person som kör att veta hur man ska byta däck på en bil. Du vet aldrig när eller var du kan ha en punktering. Du kan vara på en plats där vägen tjänsten inte är tillgänglig. Ibland, du har bråttom. Det är då vägservice indikerar att det finns fem andra samtal framför er, så du kommer att behöva vänta några timmar. Om du bor på en plats med hårda vintrar, kan du behöva ändra alla fyra hjulen varje höst för bättre grepp och varje vår för bättre körsträcka. Om tjänsten inte finns i din budget så du behöver veta hur man ändrar hjulen på en bil själv.

Instruktioner

Ändra hjul på din bil

1 Hur man ändrar hjul på en bil


Om dina däck har navkapslar, måste du ta bort navkapseln att exponera nötter som du behöver ta bort.

2 Hur man ändrar hjul på en bil


Lossa alla muttrarna med en kofot eller uttag, men ta inte bort dem förrän du jack upp bilen. Hjulen kommer att snurra om du försöker att lossa muttrarna när du jack upp bilen.

3 Hur man ändrar hjul på en bil


Titta under bilen och leta reda på metallramen. Placera jack direkt under ramen. Nu måste du höja domkraften. Vissa uttagen kräver en upp och ner rörelse och andra kräver att vrida en ratt för att höja dem.

4 Hur man ändrar hjul på en bil


Höj domkraften tills du är bara kunna snurra hjulet. Det är inte nödvändigt att ha en hel del höjd och det kan vara farligt om fordonet glider av från domkraften. Däcket behöver bara vara tillräckligt hög för att dra bort det och sätta en annan hjulet tillbaka på fordonet.

5 Hur man ändrar hjul på en bil


Ta bort alla muttrarna. Om de är ganska löst, kan du kunna vända dem för hand, kom ihåg att vända moturs för att lossa. Om du tog bort en navkapsel sedan placera muttrarna i navkapsel, så att de inte blir missriktad.

6 Hur man ändrar hjul på en bil


Dra hjulet och placera den ur vägen. Plocka upp det nya hjulet, justera skruvarna med hålen, och tryck sedan på den. Placera alla muttrarna tillbaka på bultarna och finger dra åt muttrarna.

7 Hur man ändrar hjul på en bil


Sänk domkraften sätta fordonet tillbaka på marken. Nu använda kofot eller uttag för att dra åt alla muttrarna så hårt som möjligt. Inte hoppa över detta steg eller dina hjul kan lossna under körning på vägen. Upprepa dessa steg med varje hjul du behöver ändra.

Tips

  • Om du har problem att ta bort navkapsel, prova att använda en skruvmejsel för att bända bort det.
  • Om muttrarna inte lossnar från början, spraya dem med ett smörjmedel, vänta några minuter och försök igen.
  • Om smörjmedlet inte hjälpa till att lossa muttrarna försöka värma dem.
  • Kryp aldrig under en kapade upp fordon.