Om PT Cruiser tull

August 14

Om PT Cruiser tull


Eftersom amerikanska biltillverkaren Chrysler började producera PT Cruiser 2000, har egna versioner av bilen varit populär bland amatörer och professionella auto designers och tuners likadana. Idag finns det många alternativ för att anpassa en PT Cruiser, från att köpa en av de specialmodeller från en eftermarknad kompileringsrobot till att använda tillbehör och modifieringar för att göra en standardmodell mer unik.

Chrysler Anpassade modeller

Några av de vanligaste PT Cruiser tullen faktiskt tillverkas av Chrysler och erbjuds som specialutgåvor under vissa årsmodeller. Dessa inkluderar modeller med speciell färg jobb, bland annat en flamma tema och en träfibermönster för yttre karossdelar. Andra fabrik anpassade modeller inkluderar "Dream Cruiser" -serien, som har erbjudits flera gånger och innehåller en särskild yttre färg, krom trim och vanligtvis en bakre spoiler.
PT Cruiser "Route 66 Edition" fanns i 2006 och ingår gula bromsok, en kropp färgad galler, speciella 17-tums hjul och en bränd Topaz lack. År 2007, "Pacific Coast Highway Edition" ingår kromdetaljer, en bakre spoiler, sport fjädring och en speciell läderklädda ratten.
"Sunset Boulevard Edition", fortsatte utvecklingen av speciella upplagor för 2008. Det presenterade Sunset Crystal färg, tonade rutor och var begränsad till 500 produktionsmodeller.
I alla dessa fall, priser för PT Cruiser tullen var flera tusen dollar över jämförbara modeller utan specialutgåva beteckningar.

retro Tull

Många anpassade modeller av PT Cruiser är avsedda att ge fordonet en retro-look, erinrar designelement av bilar och lastbilar av 1920- och 1930-talet. Några av dessa retro seder är "woodies" featuring träpanel på dörr exteriörer. I de flesta fall är detta paneler en trä fax, men på en del av de dyrare tull äkta trä används.
Andra retro tull arrangeras i "straff" konfiguration, med karosspaneler tar platsen för de bakre sidorutorna och ge fordonet utseendet på en lastbil i stället för en personbil.
Andra kosmetiska alternativ, såsom fender kjolar, reservdelar däck transportörer och vit vägg däck är alla avsedda att skapa PT Cruiser seder som minns fordons styling av det förflutna, i enlighet med syftet med den ursprungliga PT Cruiser design.

prestanda Tull

En annan kategori av PT Cruiser tullen är de som har modifierats för att få extra prestanda. Anpassade avgassystem är en av de mest populära alternativen under denna rubrik, vanligen med mindre restriktiva (högt flöde) avgaser som ger fler hästkrafter och en högre, lägre ljud. Sido avgasrör, med avgasrör som slutar strax under dörrtrösklarna, är lika mycket ett objekt ut för dess unika utseende som för dess praktiska funktion.
Många PT Cruiser anpassade jobb börjar med tillägg av nya fjädrar som ersätter fabriksfjädrarna genom att sänka fordonet och åstadkomma en styvare fjädring. Bakre vingar och spoilers kan producera några aerodynamiska fördelar, men tillsätts ofta till en PT Cruiser helt enkelt för att förbättra sitt utseende.

anpassade Tillverkare

Det finns flera eftermarknads autobuilders som är specialiserade på anpassade PT Cruisers. Deras modeller sträcker sig från vanliga PT Cruisers med anpassade lackeringar till fullo unika fordon som bibehåller lite av den ursprungliga bilens utseende eller mekanisk infrastruktur. Ett sådant företag är Kalifornien Cruisers, som ligger i San Bernadino, Kalifornien. Deras PT Cruiser tullen är mottagare av många utmärkelser från custom visar runt om i landet. De flesta av de fordon som tillverkas av Kalifornien Cruisers är utformade med ett tema i åtanke, såsom ett färgtema eller en serie av likheter med en viss historisk modell eller stil av bil.

Fler Tull från Chrysler

Som svar på efterfrågan på PT Cruiser tullen har Chrysler inte bara producerat sina egna specialutgåvor, men har också infört två nya PT Cruiser-modeller. För 2003 läget året introducerade Chrysler den turboladdade GT Cruiser. Liksom standard PT Cruiser, GT har en 2,4-liters inline-4-cylindrig motor, men turbo förde hästkrafter till 215 (från 2005 och framåt, en ny trimmad version av den 2,4-liters motorn resulterade i en 230 hästkrafter betyg). GT Cruiser har också några av de prestandafunktioner läggs till PT Cruiser tullen av eftermarknads autobuilders, såsom fyrhjuliga låsningsfria skivbromsar, avgassystemets prestanda och en sänkt sport suspension.
År 2004 började Chrysler sälja PT Cruiser som en cabriolet, som snabbt blev en av sina mer populära fordonsutbud.